Heaven Within Reach: Een Hemelse Woning in Taiwan

Een Unieke Residentie Ontworpen door Kenneth Lee

Inleiding

Heaven Within Reach, een prachtige residentie in Taiwan, is het resultaat van het creatieve meesterschap van ontwerper Kenneth Lee. Gelegen te midden van de bergen en aan de rivier, is deze woning een ware oase van rust en sereniteit. Met zijn unieke kenmerken en doordachte ontwerp, biedt het de bewoners een hemelse ervaring in hun eigen huis.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de prachtige omgeving rondom de woning. Met een slimme positionering van ramen en balken, creëerde Lee een panoramisch uitzicht op de blauwe lucht, wolken, bergen en rivieren. De veranderende seizoenen en het verstrijken van de tijd zorgen voor een voortdurend veranderend landschap, als een waardevol kunstwerk dat zich voor de ogen van de bewoners ontvouwt.

De unieke eigenschappen van Heaven Within Reach zijn te danken aan de originele structuur van het huis. Hoewel het oorspronkelijke gebouw ruw en onvolmaakt was, heeft Lee met slimme ontwerpkeuzes de ruimte getransformeerd tot een harmonieuze en functionele woning. Door het gebruik van dwarsbalken is de ruimte verdeeld in een openbaar en privédomein, waarbij de slaapkamer, opslagruimte, gang en zelfs de keuken en eetkamer rondom het centrum van de ruimte zijn geplaatst. Dit zorgt voor een ruime en uitnodigende openbare ruimte.

Om de ruimte visueel licht en ruimtelijk te maken, heeft Lee gebruik gemaakt van verschillende technieken. Door het gebruik van lagen en schaduwen creëert hij een luchtige en zwevende sfeer, vergelijkbaar met de wolken. De onregelmatige boogvormige plafonds zorgen voor een speels schaduwspel en de vele ronde vormen zorgen voor een gevoel van beweging en ritme. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit wit, stoffig grijs en diep walnootbruin, met een vleugje zwart. Deze zorgvuldig gekozen kleuren geven de ruimte een gevoel van lichtheid en behouden tegelijkertijd de kwaliteit en gezelligheid van een thuis.

Met een oppervlakte van 1423,4 vierkante voet biedt Heaven Within Reach voldoende ruimte voor comfortabel wonen. De woning is ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van het leven.

Heaven Within Reach is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën en vakmanschap. Het project begon in november 2020 en werd voltooid in september 2021 in New Taipei City. Het ontwerpteam, onder leiding van Kenneth Lee, heeft met succes de uitdagingen op het gebied van creativiteit, techniek en onderzoek overwonnen om deze unieke residentie tot leven te brengen.

De interactie met het ontwerp van Heaven Within Reach is naadloos geïntegreerd in het dagelijks leven van de bewoners. Of het nu gaat om werken met uitzicht op de prachtige omgeving, het beoefenen van yoga in de lucht of simpelweg genieten van quality time met het gezin, deze woning biedt de perfecte omgeving voor een hemelse levensstijl.

Heaven Within Reach is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent en beloont ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vernuft, en bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met Heaven Within Reach heeft Kenneth Lee een ware hemel op aarde gecreëerd. Deze unieke residentie combineert functionaliteit, esthetiek en sereniteit op een meesterlijke manier, waardoor bewoners kunnen genieten van een leven vol schoonheid en comfort.

Beeldcredits: Fotograaf Jackal Liu, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kenneth Lee
Afbeeldingscredits: Photographer Jackal Liu,2021
Projectteamleden: Kenneth Lee-Director
Projectnaam: Heaven within Reach
Projectklant: Kenneth Lee


 Heaven within Reach IMG #2
 Heaven within Reach IMG #3
 Heaven within Reach IMG #4
 Heaven within Reach IMG #5
 Heaven within Reach IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp