Butchart Gardens Preschool: Een Prachtige Ruimte voor Kinderen om op te Groeien

Een Ontwerp van Creep Design

Inleiding:

Butchart Gardens Preschool, ontworpen door Creep Design, is geïnspireerd op het Canadese landschapsontwerp Butchart Gardens. Dit unieke ontwerp combineert Japanse en Italiaanse elementen om een prachtige ruimte te creëren waar kinderen kunnen opgroeien. Door het gebruik van natuurlijke materialen en een slimme indeling, biedt deze kleuterschool een comfortabele en stimulerende omgeving voor kinderen om te leren en te spelen.

Ontwerper Creep Design heeft de warme en vochtige sfeer van hout gecombineerd met het heldere gevoel van wit om een gevoel van comfort en verbeelding in de ruimte te brengen. De lege ruimte wordt geleidelijk gevuld met kleur en creativiteit, waardoor kinderen worden aangemoedigd om hun verbeeldingskracht te gebruiken en de wereld om hen heen te verkennen.

Het ontwerp van Butchart Gardens Preschool maakt gebruik van verschillende technologieën om de visie tot leven te brengen. Natuurlijk massief hout en vakmanschap worden gebruikt om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Speciale metalen mallen worden gebruikt om stenen te vormen en lichte scheidingswanden worden gemaakt van vezelcementplaten met een gebogen ontwerp.

De kleuterschool is ontworpen met speciale aandacht voor de interactie tussen de ruimte en de kinderen. Door het gebruik van bogen worden de zware balken en kolommen in de ruimte getransformeerd tot een Italiaanse binnenplaats. Alle compartimenten zijn verwijderd en vervangen door glas, waardoor een gevoel van ruimte en openheid ontstaat. Het ontwerp combineert natuurlijke elementen zoals grotten, bomen en rotsen met de activiteiten van kinderen, waardoor een unieke en inspirerende leeromgeving ontstaat.

Butchart Gardens Preschool is gelegen in Banqiao District, New Taipei City, Taiwan. Het ontwerpproces begon in mei 2019 en de bouw duurde van november 2019 tot juni 2020. Gedurende deze tijd heeft het ontwerpteam samengewerkt om een ruimte te creëren die voldoet aan de behoeften van kinderen en tegelijkertijd een gevoel van comfort en verbondenheid met de natuur biedt.

Het ontwerp van Butchart Gardens Preschool is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de natuurlijke ecologie van Japanse en Italiaanse tuinen. Het ontwerp houdt rekening met de beperkingen van de onderwijsomgeving voor kinderen en richt zich op veiligheid, activiteiten en onderwijs. Door gebruik te maken van houtbewerking en boogtechnologie is een prachtige tuin gecreëerd waar kinderen kunnen leren en spelen, en waar de gestandaardiseerde vroege onderwijsomgeving in Taiwan wordt getransformeerd tot een comfortabele en natuurlijke buitenomgeving.

Het ontwerp van Butchart Gardens Preschool heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. Vanwege de behoeften van kinderen op het gebied van hoogte, activiteiten en veiligheid moest het ontwerp zorgvuldig worden overwogen. Daarnaast moest er rekening worden gehouden met de lichtinval en de integratie van de binnenruimte met de natuur. Het ontwerpteam heeft deze uitdagingen overwonnen en een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Butchart Gardens Preschool, ontworpen door Creep Design, is een bekroond ontwerp dat erkenning heeft gekregen in de A' Design Award-wedstrijd. Dit ontwerp is bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Het wordt erkend als een uitzonderlijk ontwerp dat uitblinkt in creativiteit en vakmanschap, en dat een positieve impact heeft op de wereld.

Met zijn unieke combinatie van Japanse en Italiaanse ontwerpelementen, biedt Butchart Gardens Preschool een inspirerende en stimulerende omgeving voor kinderen om te leren, te spelen en te groeien. Dit prachtige ontwerp toont de kracht van design om een positieve invloed te hebben op het leven van kinderen en de gemeenschap als geheel.

Beeldcredits: Fotograaf JHENG-DA WU


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Creep Design
Afbeeldingscredits: Photographer: JHENG-DA WU
Projectteamleden: CEO: YU-ZU CHUANG Designer: SHIH-YAO HUANG Art Director: CHIA-CHI KUO
Projectnaam: Butchart Gardens Preschool
Projectklant: Creep Design


Butchart Gardens Preschool IMG #2
Butchart Gardens Preschool IMG #3
Butchart Gardens Preschool IMG #4
Butchart Gardens Preschool IMG #5
Butchart Gardens Preschool IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp