Yunlu: Een Moderne Interpretatie van Oosterse Esthetiek

Een Verkoopkantoor Ontworpen door Minghua Zhang

Inleiding

Dit verkoopkantoor genaamd Yunlu, gelegen in Chengde, is geïnspireerd door het Mountain Resort en belichaamt moderne oosterse esthetiek. Het combineert de natuurlijke landschappen en de schoonheid van de rivieren in het zuiden en noorden van de stad. Het verkoopkantoor weerspiegelt niet alleen de stijl van zuidelijke tuinen, maar volgt ook de verfijnde technieken van noordelijke architectuur. Het is een perfect voorbeeld van de harmonieuze samensmelting van noordelijke en zuidelijke tuinkunst.

Ontwerper Minghua Zhang heeft met hart en ziel naar alles in deze stad gekeken en pleit voor een ontwerp dat de unieke context van het poëtische Oosten weerspiegelt. Het interieurontwerp bootst elke steen in de stad na, beginnend bij de concepten van architectuur en landschap. Met delicate penseelstreken wordt het ruimtelijk bewustzijn opgebouwd, waardoor mensen in dit rumoerige tijdperk terugkeren naar de natuur en met tegenzin willen vertrekken.

De belangrijkste materialen die in dit project worden gebruikt, zijn kunststeen, vloertegels, 3M-houtnerffolie, massief houten vloeren, roestvrij staal en wandbekleding.

Het project beslaat in totaal 1500 vierkante meter.

Deze moderne en eenvoudige ruimte is een samensmelting van kunst en natuur, en biedt een unieke ervaring voor bezoekers.

Deze ruimte is ontworpen door Minghua Zhang en Qihai Peng.

Het ontwerp van Yunlu is gebaseerd op de principes van oosterse landschapsschilderkunst, waarbij de nadruk ligt op de vorm en betekenis. Naast de vorm van objecten wordt er meer aandacht besteed aan het uitdrukken van de innerlijke charme en interesse. In de grandioze formele rituele preambules van traditionele oosterse architectuur wordt aandacht besteed aan de schaalbeheersing van elk detail, in symbiose met de natuur.

Het project begon in maart 2020 in Chengde en werd in augustus 2020 voltooid.

Oosterse landschapsschilderkunst is een model van oosterse esthetiek. Het wereldbeeld van de eenheid van natuur en mens dat daarin wordt uitgedrukt, verlicht en weerspiegelt de wijsheid van het leven en de esthetische idealen van de Chinese bevolking. Het ruimtelijk bewustzijn van "het grote en het kleine bekijken" is bedoeld om het algehele ritme en de harmonie van de natuur te schilderen, en vormt zo een levendig en ritmisch artistiek beeld.

Het ontwerp van Yunlu bracht verschillende uitdagingen met zich mee, waaronder het leren van de natuur en het extraheren van de essentie van de cultuur. Het ontwerp brengt emoties tot uiting in de ruimte, zichtbaar of verborgen, en voegt zo de finishing touch toe.

Yunlu is een ruimte die de filosofische conceptie van oosterse landschapsschilderkunst samenbalt, oosterse esthetiek en moderne principes combineert, en door middel daarvan de concepten van cultuur, kunst en natuur integreert. Het creëert subjectieve emoties in een objectieve omgeving, reist door tijd en ruimte en biedt een eigentijdse oosterse menselijke nederzetting die de ziel voedt.

Afbeeldingen met dank aan Gold Mantis: Afbeelding #1, Afbeelding #2, Afbeelding #3, Afbeelding #4, Afbeelding #5.

Auteursrechten behoren toe aan Gold Mantis, 2020.

Yunlu heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Minghua Zhang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #2: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #3: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #4: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020. Image #5: Photographer Gold Mantis, Yunlu Sales Center, 2020.
Projectteamleden: Minghua Zhang Qihai Peng
Projectnaam: Yunlu
Projectklant: Minghua Zhang


Yunlu IMG #2
Yunlu IMG #3
Yunlu IMG #4
Yunlu IMG #5
Yunlu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp