Crystal: Een Symfonie van Licht en Ruimte

Shu Jing Huang's Meesterwerk van Residentiële Architectuur

De essentie van thuis, gevangen in het spel van licht en ruimte, wordt tot leven gebracht door Shu Jing Huang in het project 'Crystal'. Dit residentiële ontwerp, bekroond met een IJzeren A' Design Award, toont de kracht van subtiele luxe.

In de dynamische wereld van interieurdesign is het project 'Crystal' een opvallende verschijning. Met een oppervlakte van 640 vierkante meter, verdeeld over vijf verdiepingen, weerspiegelt deze residentie in Kaohsiung de verfijning van kristallen kroonluchters, die als inspiratiebron dienden voor de gehele ruimte. Shu Jing Huang, de ontwerper achter dit project, heeft een omgeving gecreëerd waarin elk detail zorgvuldig is overwogen, van de proporties van de materialen tot de hoogte van de gordijnen.

De uitdagingen van de architectuur, zoals de vervormde ruimtes veroorzaakt door een centrale trap, werden met inventieve oplossingen aangepakt. Verborgen deuren en vitrinekasten zijn naadloos geïntegreerd, waardoor de ruimte niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aangenaam. De vitrinekast vervult een dubbele functie als een bescheiden bar voor lichte versnaperingen en handen wassen.

Interactie en samenzijn staan centraal in het ontwerp van 'Crystal'. Een vintage speeltafel bevordert de interactie tussen gezinsleden door middel van spelletjes, terwijl een glazen vitrinekast met trots kunstwerken tentoonstelt die tijdens buitenlandse reizen zijn verzameld. Deze elementen versterken de band tussen de bewoners en hun thuis.

De realisatie van 'Crystal' vereiste een nauwgezette aandacht voor technologie en materialen. Door het gebruik van geïntegreerde wandvormen en grijze spiegelelementen door de hele ruimte, wordt een gevoel van openheid gecreëerd. De visuele ruimte wordt voortdurend vergroot, wat bijdraagt aan de luchtige en ruime sfeer van de woonkamer.

Shu Jing Huang's 'Crystal' is een toonbeeld van hoe design en functionaliteit samenvloeien tot een harmonieus geheel. Het project, dat begon in mei 2021 en voltooid werd in december 2021, is een bewijs van de ontwerper's vermogen om esthetische uitdagingen om te zetten in innovatieve designoplossingen. De erkenning door de A' Design Award onderstreept de impact en het vakmanschap van dit unieke residentiële ontwerp.

Met 'Crystal' heeft CITY ART Interior Design een ruimte gecreëerd die niet alleen een thuis is, maar ook een kunstwerk op zich. Het is een plek waar licht, ruimte en design samensmelten tot een ervaring die de zintuigen prikkelt en de ziel kalmeert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHU CHING HUANG
Afbeeldingscredits: CITY ART Interior Design
Projectteamleden: SHU CHING HUANG
Projectnaam: Crystal
Projectklant: CITY ART Interior Design


Crystal IMG #2
Crystal IMG #3
Crystal IMG #4
Crystal IMG #5
Crystal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp