Rongxin Zhongliang: Een Verkoopcentrum dat Moderne Oosterse Esthetiek Combineert met Hedendaagse Kunst

Een Gouden A' Design Award Winnaar

Inleiding

Het verkoopcentrum Rongxin Zhongliang, ontworpen door Jason Shen, is een opvallend project dat moderne Oosterse esthetiek combineert met hedendaagse kunst. Gelegen in Wenzhou, Zhejiang Province, is dit project bekroond met de prestigieuze Gouden A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp.

Ontwerper Jason Shen heeft zich laten inspireren door de natuur en de mensheid, en heeft een ruimte gecreëerd die een gevoel van leven en interesse oproept. Het verkoopcentrum is ontworpen met behulp van materialen zoals zwart-wit marmer, imitatie carrara wit marmer, geborsteld imitatie koper roestvrij staal en eikenhouten afwerking. Deze materialen dragen bij aan de unieke eigenschappen van het ontwerp.

Het verkoopcentrum beslaat een oppervlakte van 509 vierkante meter en is ontworpen om een naadloze overgang tussen binnen en buiten te creëren. Door het gebruik van glas en landschapsarchitectuur wordt de natuur naar binnen gebracht, waardoor een visueel spel van licht en schaduw ontstaat. Dit zorgt voor een artistieke sfeer en een gevoel van vrijheid in de ruimte.

Een opvallend kenmerk van het ontwerp is de trap, die is ontworpen als een kunstwerk op zich. Het dient als een middel om emotionele communicatie tussen mensen te bevorderen en voegt een extra laag van artistieke expressie toe aan de ruimte.

Het project begon in april 2020 en werd voltooid in juli 2020. Gedurende het hele proces werden er verschillende uitdagingen overwonnen. Zo wilde de ontwikkelaar een betere communicatie tussen de binnen- en buitenomgeving realiseren, wat resulteerde in het gebruik van grote glazen panelen. Daarnaast moesten de vloeren en de constructie zorgvuldig worden geoptimaliseerd om de gewenste schaal en esthetiek te bereiken, terwijl de kosten onder controle werden gehouden.

Het verkoopcentrum Rongxin Zhongliang is een prachtig voorbeeld van hoe hedendaagse kunst en moderne Oosterse esthetiek kunnen samenkomen in een architectonisch ontwerp. Het project is bekroond met de Gouden A' Design Award vanwege zijn buitengewone excellentie en impact op de wereld.

Beeldcredits: Jason Shen

Auteursrecht: Jason Shen, 2020

Awards en Onderscheidingen: Gouden A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zao Li
Afbeeldingscredits: Credits belong to Jason Shen.
Projectteamleden: Designer: Jason Shen
Projectnaam: Rongxin Zhongliang
Projectklant: Zao Li


Rongxin Zhongliang IMG #2
Rongxin Zhongliang IMG #3
Rongxin Zhongliang IMG #4
Rongxin Zhongliang IMG #5
Rongxin Zhongliang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp