Azumaen: Een Uniek Restaurantontwerp Geïnspireerd door Migrerende Vogels

Go Fujita creëert een meesterwerk dat de natuurlijke schoonheid van een nationaal park omarmt

Gelegen aan de oever van een meer in een nationaal park, presenteert het restaurant Azumaen een uniek ontwerp geïnspireerd door de verschillende migrerende vogels die het meer elk seizoen bezoeken. Het ontwerp van Go Fujita is een eerbetoon aan deze natuurlijke schoonheid, met een ruimte die de rustige sfeer van een vogel die zijn vleugels rust op een podium dat uitsteekt in het meer, weerspiegelt.

Wat Azumaen onderscheidt van andere restaurantontwerpen, is de manier waarop het de natuurlijke omgeving omarmt en weerspiegelt. De privéruimte van het restaurant is vormgegeven als een mandarijneend, waardoor de ruimte aanvoelt als een vogel die rustig zijn vleugels rust in een vijver. Indirecte verlichting is ook geïnstalleerd bij de toonbank van de open keuken en aan de voeten van de tafelzitplaatsen om een zwevend gevoel te creëren, alsof een mandarijneend in een vijver drijft.

Elke cabine in het restaurant is gemaakt van gebogen constructieplywood en afgewerkt met een doek dat glanst met natuurlijk licht. Het verlichtingsplan van het restaurant heeft een timer ingesteld, waardoor de sfeer verandert van dag naar nacht. Deze technische specificaties, samen met de unieke eigenschappen van het ontwerp, maken Azumaen tot een echt meesterwerk van restaurantontwerp.

Hoewel er veel beperkingen waren in de materialen en kleuren die gebruikt konden worden vanwege de locatie van het restaurant in het nationaal park, slaagde Go Fujita erin om deze uitdagingen te overwinnen. Het was met name moeilijk om een ronde cabine te maken waarvan de hoogte verandert. Maar door creatief denken en technische vaardigheden, was Fujita in staat om een ruimte te creëren die zowel privé als open is, afhankelijk van of de gasten zitten of staan.

Deze inspanningen en het unieke ontwerp van Azumaen hebben niet onopgemerkt gebleven. Het restaurantontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met Azumaen heeft Go Fujita een ruimte gecreëerd die niet alleen functioneel is als restaurant, maar ook als een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van zijn omgeving. Het is een perfect voorbeeld van hoe design en natuur hand in hand kunnen gaan, en een inspiratie voor toekomstige ontwerpers om te streven naar innovatie die de natuurlijke wereld respecteert en viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Go Fujita
Afbeeldingscredits: All photo gosize
Projectteamleden: Go Fujita
Projectnaam: Azumaen
Projectklant: Go Fujita


Azumaen IMG #2
Azumaen IMG #3
Azumaen IMG #4
Azumaen IMG #5
Azumaen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp