Chengdu Holdings Glory In History: Een Verbinding tussen Traditioneel en Modern Ontwerp

Een Sales Center Ontworpen door Mind Design

Inleiding:

Het Chengdu Holdings Glory In History Sales Center, ontworpen door Mind Design, is een uniek project dat traditioneel en modern ontwerp combineert. Geïnspireerd door het groene landschapsschilderij "A Thousand Miles of Rivers and Mountains" van de getalenteerde schilder Wang Ximeng uit de Noordelijke Song-dynastie, brengt dit ontwerp de oude levensinteresse samen met modern penseelwerk. Het project weerspiegelt de schoonheid van het moderne Oosten op een eenvoudige en elegante manier en voldoet aan de wensen van moderne stadsbewoners.

De schoonheid van het Chengdu Holdings Glory In History Sales Center ligt in de details, decoratie, textuur, smaak en sfeer. Het ontwerp maakt gebruik van een evenwichtige symmetrie en blauwe tinten die zijn afgeleid van het oorspronkelijke schilderij. Het creëert een spel tussen het "virtuele" en het "echte", waardoor een unieke esthetiek ontstaat.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën en ambachtelijke vaardigheden. Het porseleinen scherm, met een horizontale en verticale as, wordt gemaakt door het glazuur in mallen te gieten en vervolgens nauwkeurig te snijden. Dit resulteert in een effect van scheiding en breuk, dat lijkt op het originele schilderij. Een groot bronzen hangornament, in de vorm van een zeilboot, biedt een meeslepende spirituele ervaring in het meditatiegebied.

Het Chengdu Holdings Glory In History Sales Center volgt de lay-out van een traditionele binnenplaats, waarbij elke ruimte met elkaar verbonden is en een rijke ruimtelijke sequentie vormt door de draaiende veranderingen van de as. Het project is gelegen in Chengdu, Sichuan provincie en de ontwikkeling ervan duurde zes maanden, vanaf oktober 2021.

Dit unieke ontwerp bracht echter ook uitdagingen met zich mee. Het proces van het bakken van het porseleinen scherm vereiste herhaalde tests om het gewenste resultaat te bereiken. Het uiteindelijke ontwerp is echter een perfecte weerspiegeling van de elegante Oosterse esthetiek.

Het Chengdu Holdings Glory In History Sales Center, ontworpen door Mind Design, is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan buitengewone en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het ontwerp heeft een significante impact op de wereld en wordt erkend vanwege zijn uitmuntendheid en wenselijke kenmerken.

Het Chengdu Holdings Glory In History Sales Center is een meesterwerk dat traditioneel en modern ontwerp harmonieus samenbrengt. Het ontwerp is een eerbetoon aan de oude Chinese architectuur en weerspiegelt tegelijkertijd de smaak en esthetiek van de moderne tijd. Het is een inspirerend voorbeeld van de voortdurende evolutie van design en de mogelijkheid om het verleden te verbinden met de toekomst.

Afbeelding Credits: Mind Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Faye Yang
Afbeeldingscredits: Mind Design
Projectteamleden: Mind Design
Projectnaam: Chengdu Holdings Glory In History
Projectklant: Faye Yang


Chengdu Holdings Glory In History IMG #2
Chengdu Holdings Glory In History IMG #3
Chengdu Holdings Glory In History IMG #4
Chengdu Holdings Glory In History IMG #5
Chengdu Holdings Glory In History IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp