Residentieel Huis Ontwerp: Nummer Zeven

Een unieke renovatie met semicirculaire bogen en gerecyclede materialen

Altijd al gecharmeerd geweest van het gebruik van bogen en rondingen in ontwerpen. De semicirculaire boog geeft een diep gevoel van ontspanning. Besloten om semicirculaire bogen zowel in het exterieur als interieur te gebruiken. Om kosten en tijd te besparen, zijn sommige muren en plafonds onafgewerkt gelaten, zodat de bakstenen textuur overal zichtbaar is. We denken er ook aan om gerecyclede materialen te gebruiken. Daarom is het plafond van de woonkamer bedekt met gerecycled hout dat geen kleuring nodig had.

Nummer Zeven, een residentieel huisontwerp van Kamran Koupaei, is een unieke renovatie die de charme van semicirculaire bogen combineert met het gebruik van gerecyclede materialen. Dit 55 jaar oude huis had dringend een renovatie nodig en het ontwerpteam had slechts 100 dagen om het te ontwerpen en te herbouwen. Het gebrek aan tijd maakte het onmogelijk om vooraf renders of documenten voor te bereiden, dus werden de schetsen ter plaatse gemaakt tijdens de uitvoering.

De nadruk van dit project lag op het gebruik van gerecyclede materialen en het behouden van de oorspronkelijke bakstenen textuur. Door sommige muren en plafonds onafgewerkt te laten, is de bakstenen textuur overal zichtbaar en geeft het een unieke uitstraling aan het interieur. Het plafond van de woonkamer is bijvoorbeeld bedekt met gerecycled hout dat geen kleuring nodig had, waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft.

De renovatie van Nummer Zeven was geen gemakkelijke taak vanwege de strikte regels van de stedenbouwkundige planning en gemeente met betrekking tot veranderingen in plannen en uitzichten. Het ontwerpteam moest creatieve oplossingen bedenken om aan deze eisen te voldoen en tegelijkertijd het unieke karakter van het ontwerp te behouden.

Het resultaat is een prachtig gerenoveerd huis dat de moderne interieurinrichting combineert met de historische context. Onder de dominante sfeer van modernisme gebruikt de ontwerper de designtaal om een dialoog aan te gaan met ruimte, kleur en cultuur. Het contrast tussen oud en nieuw komt duidelijk naar voren en het ooit sombere gebouw is nieuw leven ingeblazen.

De semicirculaire bogen zijn het meest opvallende kenmerk van dit project. Ze geven een gevoel van ontspanning en voegen een vleugje elegantie toe aan het interieur. Daarnaast is de blauwe kleur van de vloer een positief element dat de ruimte levendig maakt.

Het project begon in november 2018 en werd voltooid in maart 2019. Gedurende deze periode heeft het ontwerpteam intensief onderzoek gedaan naar de traditionele methoden om semicirculaire bogen uit te voeren. Dit heeft geleid tot succesvolle experimenten en een uniek ontwerp.

Nummer Zeven is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt geroemd om het integreren van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met Nummer Zeven heeft Kamran Koupaei een prachtige renovatie gerealiseerd die de schoonheid van semicirculaire bogen en gerecyclede materialen combineert. Het resultaat is een uniek huis met een moderne uitstraling en een vleugje geschiedenis.

Afbeeldingen:

Afbeelding 1: Ehsan Hajirasoliha

Afbeelding 2: Ehsan Hajirasoliha

Afbeelding 3: Ehsan Hajirasoliha

Afbeelding 4: Ehsan Hajirasoliha

Afbeelding 5: Ehsan Hajirasoliha


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kamran Koupaei
Afbeeldingscredits: Image #1 : Ehsan Hajirasoliha Image #2 : Ehsan Hajirasoliha Image #3 : Ehsan Hajirasoliha Image #4 : Ehsan Hajirasoliha Image #5 : Ehsan Hajirasoliha
Projectteamleden: Architect: Elham Azarnasab Architect: Shahrzad Masumi Architect: Negar Moshref Architect: Sachnaz Aghaei Supervisor: Masood Harandi
Projectnaam: Number Seven
Projectklant: Kamran Koupaei


Number Seven IMG #2
Number Seven IMG #3
Number Seven IMG #4
Number Seven IMG #5
Number Seven IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp