Minimalistisch Meesterwerk: Solaris Haven

LINE2PIXELS STUDIO onthult een toevluchtsoord van rust

LINE2PIXELS STUDIO heeft met Solaris Haven een ruimte gecreëerd die de kern van minimalisme belichaamt, waarbij functionaliteit en verfijning samensmelten tot een serene woonervaring.

In de hart van Kuala Lumpur heeft LINE2PIXELS STUDIO een woonconcept gerealiseerd dat zich onderscheidt door zijn minimalistische benadering. Solaris Haven, een 3-slaapkamer condominium van 1,423 vierkante voet, is een toonbeeld van rust en verfijning. De strakke lijnen, ingetogen kleurenpaletten en natuurlijke materialen zoals hout en steen, creëren een atmosfeer van kalmte die door de gehele ruimte voelbaar is. De zorgvuldig geselecteerde meubels en decorstukken voegen warmte en persoonlijkheid toe, terwijl ze de onderliggende elegantie behouden.

De realisatie van Solaris Haven was een zorgvuldig proces waarbij materialen werden geselecteerd op basis van esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid. Elk materiaal is niet alleen gekozen voor zijn visuele aantrekkingskracht, maar ook voor zijn duurzaamheid, milieueffect en geschiktheid voor de beoogde toepassing. Het resultaat is een harmonieuze balans die de essentie van het ontwerp versterkt.

De gebruikerservaring staat centraal in Solaris Haven. Bij binnenkomst leidt een naadloze stroom de bewoners moeiteloos door de verschillende zones, wat zorgt voor gemakkelijke beweging en interactie. Dit bevordert niet alleen het comfort, maar ook de functionaliteit van de leefruimte.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Solaris Haven lagen in het vinden van een evenwicht tussen duurzaamheid en luxe. Het integreren van milieuvriendelijke praktijken en materialen zonder in te boeten aan esthetiek vereiste een zorgvuldige afweging en creatief probleemoplossend vermogen. Dit is bereikt door het gebruik van duurzame materialen met luxe afwerkingen en het implementeren van energie-efficiënte systemen die naadloos aansluiten bij het algehele ontwerpconcept.

Solaris Haven is een eerbetoon aan de tijdloze aantrekkingskracht van minimalistisch design. Het biedt bewoners een toevluchtsoord van rust en elegantie te midden van het moderne leven. Met zijn strakke lijnen, ingetogen tonen en natuurlijke materialen straalt Solaris Haven eenvoud, verfijning en rust uit. De zorgvuldig gekozen verlichting en kunstwerken verrijken de sfeer verder, wat resulteert in een harmonieuze en uitnodigende omgeving.

Solaris Haven is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De prijs wordt toegekend aan ontwerpen die de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren, sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LINE2PIXELS DESIGN STUDIO
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Bricksbegin Video Credits: Bricksbegin
Projectteamleden: Design Director: Wee Chong Pui Lead Designer: Jay Liew Project Manager: Ee Lin Kang Technical Designer: Katrine Sze Construction Manager: Wee Tin Pui Decor and Furnishing Team: Caroline Ting, Ei Ni Sia and Janice Yong
Projectnaam: Solaris Haven
Projectklant: Line2pixels Studio


Solaris Haven IMG #2
Solaris Haven IMG #3
Solaris Haven IMG #4
Solaris Haven IMG #5
Solaris Haven IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp