Natuur Appartement: Een Rustiek Ontwerp met Houten Elementen

Een Interieurontwerp van Yi-Lun Hsu

Inleiding:

Dit artikel presenteert het Natuur Appartement, een uniek interieurontwerp gemaakt door Yi-Lun Hsu. Met een beperkt budget heeft de ontwerper een groot aantal houten kasten van multiplex gebruikt in de openbare ruimte, waardoor de rustieke textuur van de houten elementen wordt benadrukt. Dit project richt zich op daglicht, groen en houten elementen om een warme en natuurlijke sfeer te creëren.

Ontwerper Yi-Lun Hsu heeft met het Natuur Appartement een uniek ontwerp gecreëerd dat zich onderscheidt van andere interieurontwerpen. Het hoofddoel van dit project was om daglicht, groen en houten elementen te integreren. De ontwerper wilde de oude tatami-kamer en overbodige opslagruimte verwijderen en de ruimte opnieuw indelen in drie kamers. Tegelijkertijd werden de ramen die geblokkeerd waren door kasten hersteld en werden er groene planten geplaatst. Dit zorgt voor een frisse en levendige sfeer in het appartement.

Om de verkeersstroom te verbeteren en de ruimte minder beklemmend te maken, heeft de ontwerper een glazen scherm gebruikt als afscheiding tussen de ingang en de eetkamer. Hierdoor ontstaat er een warme eethoek. Daarnaast is er een boekenplank met verschillende niveaus achter de bank geplaatst, gemaakt van houten planken en ijzeren frames. De houten boxen op het ijzeren frame kunnen naar wens worden verplaatst en vervangen. De bewoner heeft persoonlijk enkele potten met groene planten toegevoegd om de warmte van het huis te vergroten.

Het Natuur Appartement is gelegen in Hsinchu City, Taiwan en het project werd in oktober 2019 voltooid. De ontwerper heeft bij het realiseren van dit ontwerp gebruik gemaakt van verschillende technieken. Zo zijn er jungle-stijl zeshoekige tegels gebruikt in de entreehal om een natuurlijke sfeer te creëren. Daarnaast zijn er cementen vloeren gebruikt om een stofvrije zone te creëren. In de slaapkamer en kleedkamer zijn de oude kasten verwijderd en zijn er driezijdige ramen geplaatst om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht.

De uitdagingen bij dit ontwerp lagen met name in de oorspronkelijke indeling van het appartement. De overvloed aan kasten zorgde ervoor dat de tatami-kamer, de slaapkamer en de kleedkamer gebrek hadden aan daglicht en een benauwde sfeer hadden. Daarnaast zorgde het scherm bij de ingang voor een onhandige verkeersstroom tussen de ingang, de eetkamer en de keuken, waardoor er niet genoeg ruimte was voor de eettafel. Deze uitdagingen zijn succesvol overwonnen door het herindelen van de ruimte en het herstellen van de natuurlijke lichtinval.

Het Natuur Appartement is een prachtig voorbeeld van een interieurontwerp dat de schoonheid van de natuurlijke elementen benadrukt. Met de combinatie van houten elementen, groen en daglicht heeft Yi-Lun Hsu een warme en uitnodigende sfeer gecreëerd. Dit ontwerp is terecht bekroond met de Iron A' Design Award in 2021, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Beeldcredits: Chi-Shou Wang


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Lun Hsu
Afbeeldingscredits: Chi-Shou Wang
Projectteamleden: Yi-Lun Hsu Wen-Yuan Hsiao
Projectnaam: Natural Residence
Projectklant: Yi-Lun Hsu


Natural Residence IMG #2
Natural Residence IMG #3
Natural Residence IMG #4
Natural Residence IMG #5
Natural Residence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp