Wellem Pediatric: Een Innovatief Optometrie Centrum voor Kinderen

Een Unieke Ruimte Geïnspireerd door de Mysteries van de Planeet Wellem

Wellem Pediatric is een optometrie centrum dat kinderen op een unieke en innovatieve manier benadert. Het ontwerp is geïnspireerd door de mysterieuze planeet Wellem, waar schattige wezens wonen en geavanceerde medische apparatuur te vinden is. Het centrum is ontwikkeld om de angst voor medische procedures bij kinderen weg te nemen en tegelijkertijd het concept van preventieve gezondheidszorg te bevorderen.

Het ontwerp van Wellem Pediatric is uniek in zijn soort. Het brengt het Amerikaanse privé-medische concept naar China en combineert dit met de traditionele Chinese waarden. Het doel is om een medische omgeving te creëren waar kinderen zich op hun gemak voelen en waar de nadruk ligt op preventie en gezondheid.

Het centrum bevindt zich in de Ocean Star Space Station, een ruimtestation dat doet denken aan de oceanen van de planeet Wellem. De ruimte is voornamelijk wit, met accenten van ruimtevaartuigen en visuele elementen die verwijzen naar de oceanen. In het kindergedeelte zijn speeltoestellen en decoratieve elementen geïnspireerd op ruimtevaartuigen en zeedieren te vinden, wat perfect aansluit bij het thema.

De interactie met het ontwerp is zorgvuldig overwogen. De ontvangstbalie is bijvoorbeeld vormgegeven in zachte rondingen die passen bij de algehele ruimte. Daarnaast is er onderscheid gemaakt tussen het volwassenengedeelte en het kindergedeelte door gebruik te maken van verschillende kleuren en materialen. De glazen deuren van de behandelkamers zijn voorzien van geatomiseerde glasfolie, waardoor privacy gewaarborgd blijft en de gangen een zachtere uitstraling krijgen.

Het project, dat in maart 2019 in Shanghai van start ging, werd in mei 2019 voltooid en tentoongesteld in Shanghai. Het ontwerpteam van Jason Chan heeft intensief onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldeed aan de behoeften van zowel kinderen als ouders. Het resultaat is een unieke en innovatieve ruimte die de traditionele ziekenhuiservaring transformeert.

Wellem Pediatric heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze erkenning is toegekend vanwege het uitzonderlijke vakmanschap, de innovatie en de positieve impact die het ontwerp heeft op de gebruikers. Het ontwerp van Wellem Pediatric creëert een omgeving waar kinderen zich op hun gemak voelen en waar hun gezondheid centraal staat.

Wellem Pediatric is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorgervaring voor kinderen. Het combineert esthetiek, functionaliteit en een kindvriendelijke benadering om een ruimte te creëren die zowel leuk als praktisch is. Met zijn unieke ontwerp en focus op preventieve gezondheidszorg is Wellem Pediatric een pionier in de branche.

Beeldcredits: CREATAR


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jason Chan
Afbeeldingscredits: CREATAR
Projectteamleden: Jason Chan
Projectnaam: Wellem Pediatric
Projectklant: Jason Chan


Wellem Pediatric IMG #2
Wellem Pediatric IMG #3
Wellem Pediatric IMG #4
Wellem Pediatric IMG #5
Wellem Pediatric IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp