West Garden Spring Autumn: Een Historische Reis door Zhongshan Park

WaHoo Design onthult unieke tentoonstellingsruimte in Wuhan

WaHoo Design transformeert een bescheiden ruimte in een boeiende tentoonstellingshal die de rijke geschiedenis van Zhongshan Park in Wuhan tot leven brengt. Het ontwerp, geïnspireerd door historische boeken, biedt bezoekers een intieme reis door de tijd.

De West Garden Spring Autumn tentoonstelling, ontworpen door het innovatieve team van WaHoo Design, is een ode aan de culturele erfenis van Zhongshan Park. Met een oppervlakte van minder dan 200 vierkante meter, is de ruimte weliswaar bescheiden, maar de impact ervan is aanzienlijk. Het ontwerpconcept, geënt op historische boeken, vertaalt zich in een ruimtelijke ervaring waarin verschillende boekvormen uit diverse perioden samensmelten met de functies van de tentoonstellingsruimte. Bezoekers worden uitgenodigd om door een landschap van bamboebladen, schilderrollen en boekdelen te dwalen, terwijl ze de verhalen en herinneringen van Wuhan's burgers ontdekken.

De tentoonstelling is opgedeeld in vijf secties, elk met een eigen verhaal en ontwerp. In tegenstelling tot grotere musea en historische tentoonstellingsruimtes, benadrukt West Garden Spring Autumn de persoonlijke connectie tussen de stad Wuhan en haar inwoners. Het ontwerpteam, onder leiding van creatief directeur Jiachang Cao en ruimtelijke ontwerpers Yadong Yang, Linchang Zheng en Yuhao Ma, heeft een sfeer gecreëerd die de afstand tussen geschiedenis en bezoeker verkleint.

De tentoonstellingsruimte is niet alleen een plek van leren, maar ook van ontspanning. Het ontwerp nodigt uit tot reflectie en interactie, met een focus op de ontwikkelingsgeschiedenis van het park. De samenwerking tussen de ontwerpers, de ontwerpconsultant Jing Liu en academisch adviseur Deb heeft geresulteerd in een ruimte die zowel esthetisch als educatief is. De Engelse vertaling van Si Yang maakt de tentoonstelling toegankelijk voor een internationaal publiek.

De erkenning van West Garden Spring Autumn met de Bronzen A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024, bevestigt de creatieve vindingrijkheid en het innovatieve karakter van het ontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in ervaring en vindingrijkheid, en die bijdragen aan een betere levenskwaliteit en een betere wereld.

WaHoo Design heeft met West Garden Spring Autumn een ruimte gecreëerd die niet alleen de geschiedenis eert, maar ook de toekomst van tentoonstellingsontwerp vormgeeft. Het project, gestart in mei 2023 en voltooid in januari 2024, is een bewijs van de kracht van design om verhalen te vertellen en gemeenschappen samen te brengen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiachang CAO
Afbeeldingscredits: Jiachang CAO
Projectteamleden: Creative Director: Jiachang Cao Space Designer: Yadong Yang Space Designer: Linchang Zheng Space Designer: Yuhao Ma Soft outfit designer: Chi Hang Huo Design Director: Yunlong Wang Design Consultant: Jing Liu Academic Advisor: Deb English translator: Si Yang
Projectnaam: West Garden of the Spring Autumn
Projectklant: Jiachang CAO


West Garden of the Spring Autumn  IMG #2
West Garden of the Spring Autumn  IMG #3
West Garden of the Spring Autumn  IMG #4
West Garden of the Spring Autumn  IMG #5
West Garden of the Spring Autumn  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp