Lovely My Casa: Een Uniek Ontwerp dat Warmte en Functionaliteit Combineert

Een Residentieel Project van Hsiao Chi Chiang en Amber Wen

Inleiding:

Het ontwerpteam van Hsiao Chi Chiang en Amber Wen heeft een opmerkelijk project gerealiseerd genaamd "Lovely My Casa". Dit residentiële ontwerp is ontstaan uit de uitdagingen van een 25 jaar oud huis, met problemen zoals versnipperd land, verlichting, circulatie, indeling en zwakke structuren. Het resultaat is een ruimte die zowel intellectuele warmte als rust uitstraalt, met uitgebreide voorzieningen en een sfeer van delen en elkaar helpen.

De kracht van dit ontwerp ligt in het gebruik van een wit kleurenpalet, uitgestrekte scènes en een overvloed aan voorzieningen. Bij de ingang worden halfgepolijste vloertegels met een steentextuur gecombineerd met een ingebouwd aquariumkastje, wat resulteert in een gevel met perfecte proportionele verdeling. De met zorg vervaardigde boog op de hoofdwand van de woonkamer verbindt de ingang met de tv-wand. Door de woonkamer, eetkamer en keuken op dezelfde as te plaatsen, is er een naadloze indeling gecreëerd die de functies van deze drie ruimtes integreert en het einde van de ruimte vormt door het gebruik van kleuren en materialen.

Om dit ontwerp te realiseren, zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder latexverf, super slijtvaste houten vloeren, kwartstegels, ijzeren onderdelen, grijze spiegels, houtfineer, silestone, keramische platen en steen-kunststof composietvloeren.

Met een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter is er in het ontwerp voldoende ruimte gecreëerd voor elke kamer, met een nieuwe ingang. De oorspronkelijke woonkamer is omgebouwd tot een speel- en slaapruimte voor kinderen. Door de herindeling zijn de woonkamer, eetkamer en keuken geïntegreerd tot één open, goed verlichte ruimte. Het gebruik van witte materialen en verven in verschillende media zorgt voor een gevoel van comfort. IJzeren lijnen worden gebruikt om de verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit te verlagen, en zonnebloemgeel wordt gebruikt om de witte niveaus te benadrukken.

Om de interactie tussen ouders en kinderen intiemer en efficiënter te maken, is de keuken opnieuw ontworpen als een open eetruimte met een doorzichtige bar. Met de verborgen afzuigkap en inductiekookplaat is de keuken praktisch, veilig, volledig functioneel en esthetisch stijlvol geworden. Om voldoende werkruimte te behouden, heeft de ontwerper een tafel op maat gemaakt en deze perfect geïntegreerd in de keuken, waardoor het een unieke plek is geworden voor gezinsleden om relaties te onderhouden.

Het "Lovely My Casa" project begon in juni 2019 in New Taipei City, Taiwan en werd voltooid in oktober 2019. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de bestaande structuur en de behoeften van de bewoners. De uitdagingen van het project werden overwonnen door creatieve oplossingen en technische expertise.

Het ontwerp van "Lovely My Casa" is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze onderscheiding erkent het goed doordachte, praktische en innovatieve karakter van het ontwerp, dat voldoet aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp draagt bij aan een betere wereld door het integreren van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken.

Met "Lovely My Casa" hebben Hsiao Chi Chiang en Amber Wen een uniek ontwerp gecreëerd dat warmte en functionaliteit combineert. Door de grenzen van het bestaande huis te doorbreken en te herdefiniëren, hebben ze een ruimte gecreëerd die zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch is. Dit project is een inspiratiebron voor toekomstige residentiële ontwerpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsiao-Chi Chiang
Afbeeldingscredits: Hsiao-Chi Chiang
Projectteamleden: Hsiao-Chi Chiang Amber Wen
Projectnaam: Lovely My Casa
Projectklant: Hsiao-Chi Chiang


Lovely My Casa IMG #2
Lovely My Casa IMG #3
Lovely My Casa IMG #4
Lovely My Casa IMG #5
Lovely My Casa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp