Sunac Shanxiao: Een Uniek Real Estate Sales Center dat Kunst en Natuur Integreert

Een architectonisch meesterwerk ontworpen door Qingtao Ji

Inleiding:

Het Sunac Shanxiao Real Estate Sales Center, ontworpen door de getalenteerde architect Qingtao Ji, is een ware blikvanger. Dit project combineert kunst, architectuur en natuur op een unieke manier. Met zijn deconstructivistische ontwerp en harmonieuze integratie met de omgeving, biedt het sales center een onvergetelijke ervaring voor bezoekers. Laten we eens dieper ingaan op de kenmerken en inspiratie achter dit opmerkelijke ontwerp.

Gelegen op de hoogste piek van het Nanshan Scenic Spot in Chongqing, China, is het Sunac Shanxiao Sales Center doordrenkt van geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het project bevindt zich op een oude locatie met een geschiedenis van 4000 jaar, waar Koning Yu ooit de overstromingen temde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verzamelde dit gebied de meest elite culturele groepen van China. Het was dan ook van groot belang voor de ontwerper om de landschappelijke voordelen en speciale sfeer van de locatie over te brengen.

De ruimtelijke planning van het sales center is gericht op het bieden van een meeslepende ervaring. Het gebouw bestaat bijna volledig uit glas en heeft een twee verdiepingen tellende structuur met een volledige glazen gevel. Naast het noodzakelijke zandtafel-displaygebied, is het interieur voornamelijk gericht op het creëren van een ervaring. De functionele ruimtes, zoals de ontvangsthal, theekamer en onderhandelingsruimte, zijn zo geplaatst dat bezoekers vanuit alle hoeken kunnen genieten van het prachtige landschap van de omliggende bergen, bronnen en wolken.

Wat dit project echt uniek maakt, is het gebruik van deconstructivistische ontwerpelementen. De ontwerpers hebben geometrische vormen en lineaire elementen uitgebreid toegepast in de ruimte, waardoor een unieke mix van Chinese en westerse culturen ontstaat. Een twee verdiepingen tellend polygonale metalen frame met duizenden transparante metalen draden is in het interieur gebouwd. Door te kronkelen, weven en draaien, wordt er een laag van voortdurend veranderende artistieke weergave gecreëerd tussen de echte natuurlijke schoonheid en het subjectieve gevoel van de mens. Deze installatie heeft geen praktisch doel, maar drukt rijke ruimtelijke veranderingen uit en vormt het grootste kenmerk van het project.

De kleuren van de ruimte zijn zorgvuldig gekozen om een elegante en atmosferische merkidentiteit te creëren. Geel, zwart en wit worden gecombineerd en dragen bij aan de verfijnde uitstraling van de ruimte. Het samenspel van kleur, vorm en materiaal zorgt voor een unieke esthetische ervaring voor bezoekers.

Het Sunac Shanxiao Sales Center is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een plek waar mens en natuur samenkomen. De omgeving van het sales center is ingericht met thema's als dennenbomen, bronwater, wolken en mist. Het gebouw, dat volledig bestaat uit glas, lijkt op een glazen doos die in het bergbos is geplaatst. Het interieur en exterieur zijn volledig geïntegreerd, waardoor er interactie ontstaat tussen mens en natuur in alle richtingen. Bezoekers kunnen volop genieten van de oorspronkelijke ecologische omgeving van de ruimte.

Het Sunac Shanxiao Sales Center is een indrukwekkend voorbeeld van hoe kunst, architectuur en natuur kunnen samenkomen om een unieke ervaring te creëren. Het deconstructivistische ontwerp, de harmonieuze integratie met de omgeving en de aandacht voor detail maken dit project tot een ware blikvanger. Het is dan ook geen verrassing dat het Sunac Shanxiao Sales Center de Silver A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design.

Met zijn unieke mix van culturen, esthetiek en natuurlijke schoonheid is het Sunac Shanxiao Sales Center een bestemming op zich geworden. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, kunst of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, dit sales center zal je zeker niet teleurstellen.

Afbeelding credits: Fotograaf: Zhang Qilin team

Intellectueel eigendom: Chongqing Mocun Interior Decoration Design Consulting Co., Ltd.

Design Team: Ji Qingtao, Yu Ren, Xiao Yao, Hong Mei, Xiong Conghao


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qingtao Ji
Afbeeldingscredits: Photographer: Zhang Qilin team
Projectteamleden: Ji Qingtao Yu Ren Xiao Yao Hong Mei Xiong Conghao
Projectnaam: Sunac Shanxiao
Projectklant: Qingtao Ji


Sunac Shanxiao IMG #2
Sunac Shanxiao IMG #3
Sunac Shanxiao IMG #4
Sunac Shanxiao IMG #5
Sunac Shanxiao IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp