Blue Tone: Een Uniek Residentieel Appartement Ontwerp

Een ontwerp van Hsin-Yuan Lee

Inleiding

Het Blue Tone ontwerp, gecreëerd door Hsin-Yuan Lee, is een uniek residentieel appartement dat uitblinkt in zowel functionaliteit als esthetiek. Met zorgvuldig geplande indelingen en een harmonieus kleurenpalet, biedt dit ontwerp een ruimte die zowel rustgevend als functioneel is.

De inspiratie voor dit ontwerp is afkomstig van de openbare ruimte, waar de displayplanken in combinatie met elegante houten opslag en glas fungeren als een introductie. Ze integreren verschillende lagen van kleuren en creëren gezamenlijk een sfeer van rust in de hele ruimte. De houten en blauwe tinten benadrukken de vredige ambiance met een uniek evenwicht, zelfs in contrasterende kleuren.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere residentiële projecten is de slimme indeling van de ruimte. Ondanks de beperkte oppervlakte van het interieur, biedt het ontwerp meer functionaliteit en esthetiek. De entree is gepland als een combinatie van keuken en foyer, waarbij de keukenkasten dienen als een scheidingswand en tegelijkertijd dienen als een visuele afscheiding naar de eetkamer. Hierdoor wordt de beperking van de ruimte opgeheven en ontstaat er een kleine hoek met een elegante eetruimte.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp is eveneens indrukwekkend. De hoge keukenkasten fungeren als een grens tussen de keuken en de eetkamer, waardoor er een geleidelijk versterkend effect tussen de ruimtes ontstaat. Dit doorbreekt de beperkingen van de ruimte en biedt een kleine hoek met een elegante eetruimte. De achterwand van de woonkamer is voorzien van een vredige inktblauwe kleur, waardoor er een relatief rustige kleurtoon ontstaat tussen de houten eettafel en de houtkleurige vloer. Het uitzicht wordt gepresenteerd door de zorgvuldig geplaatste stenen bloempotten op het balkon en de grote planten met delicate bladeren buiten het gebouw, die de kalme en natuurlijke sfeer van het interieur benadrukken.

Met een oppervlakte van 100 vierkante meter biedt dit ontwerp een slimme en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor een residentiële ruimte.

De interactie met het ontwerp is naadloos geïntegreerd in de leefruimte. De televisiewand is gemaakt van gepolijst marmer, wat zorgt voor een bescheiden kwaliteit en inhoud. Het verhoogde plafond en de verschillende soorten media creëren een moderne en tegelijkertijd natuurlijke sensatie. De warme kleurtonen in combinatie met het koude inktblauw zorgen ervoor dat de longitudinale ruimte ruimtelijk aanvoelt zonder hol te zijn. De delicate opstelling maakt van de ruimte het middelpunt van het leven, in plaats van dat het zich opvallend manifesteert.

Dit unieke ontwerp is gerealiseerd in Taichung City, Taiwan en werd voltooid op 26 april 2019.

Met zijn slimme indeling, harmonieus kleurenpalet en aandacht voor detail, is het Blue Tone ontwerp van Hsin-Yuan Lee een ware blikvanger. Dit ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vernuft, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Tags: Interieurontwerp, Residentieel, Huis, Ruimte, Thuis

Ontwerpteam: Hsin Yuan Lee (Directeur)

Notities van de ontwerper: Het interieur van dit residentiële project is misschien niet groot, maar door een slimme indeling biedt het meer functionaliteit en esthetiek. De entree is gepland als een combinatie van keuken en foyer, waarbij de keukenkasten dienen als een scheidingswand en tegelijkertijd dienen als een visuele afscheiding naar de eetkamer. Hierdoor wordt de beperking van de ruimte opgeheven en ontstaat er een kleine hoek met een elegante eetruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Yuan Lee
Afbeeldingscredits: Hsin-Yuan Lee
Projectteamleden: Director: Hsin Yuan Lee
Projectnaam: Blue Tone
Projectklant: Hsin-Yuan Lee


Blue Tone IMG #2
Blue Tone IMG #3
Blue Tone IMG #4
Blue Tone IMG #5
Blue Tone IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp