Blanc: Hedendaagse Koloniale Residentie

Een Meesterwerk van Minimalisme en Elegantie

Ontwerper Vineeth K onthult met Blanc een residentie die de grenzen van traditionele en hedendaagse stijlen doet vervagen. Deze woning in Kerala, India, is een toonbeeld van luxe en minimalisme, waarbij het verleden en heden samensmelten.

In de Blanc residentie komt de klassieke koloniale stijl tot leven met een moderne twist. Het ontwerp, geïnspireerd door de wensen van de klant, legt de nadruk op luxe en elegantie zonder de minimalistische benadering uit het oog te verliezen. De ruimtes zijn ontworpen om licht en helder te blijven, met strategisch gebruik van neutrale tonen die een serene sfeer creëren.

Wat Blanc onderscheidt, is de combinatie van een hedendaagse koloniale stijl met een open en luchtige esthetiek. Het is een kunstwerk dat integreert met neutrale tonen om een rustige en positieve ambiance te bieden. Het concept belichaamt niet alleen de minimalisme van de ruimte, maar vangt ook luxe en elegantie in zijn stijl.

Elk element in het Blanc huis is op maat gemaakt, waarbij aandacht is besteed aan de kleinste details. Van de exclusieve Italiaanse marmeren vloeren tot aan het maatwerk meubilair, alles is zorgvuldig gekozen om deze residentie uniek te maken. De gouden PVD-gecoate poten en accessoires voegen een rijke en elegante toets toe aan de ruimte.

De binnenkant van het huis is versierd met klassiek hedendaags meubilair, kunstwerken en muurschilderingen die naadloos in de ruimtes opgaan. Partities zijn strategisch gebruikt om de privacy van de klant te waarborgen, wat leidt tot waardering. De openbare woonruimte is opmerkelijk, ontworpen om privacy te benadrukken en de details van de gekozen stijl te tonen.

Blanc is niet alleen een huis, maar een ervaring waarbij kleurtonen, kunst en decoratieve elementen samenkomen om een hedendaagse maar koloniale sfeer te creëren. Het project, dat twee jaar in beslag nam, is een bewijs van de toewijding van de ontwerpers om een ruimte te creëren die zowel de geest van het verleden als het heden belichaamt.

De uitdagingen tijdens het ontwerpproces waren aanzienlijk, van het voldoen aan de privacybehoeften van de klant binnen een open plattegrond tot het vinden van gespecialiseerde vakmensen. Maar het resultaat is een residentie die zowel een positieve als levendige atmosfeer uitstraalt, geworteld in een klassiek koloniaal thema met een luxe en elegante uitstraling.

Blanc is een getuigenis van de fusie tussen koloniale en hedendaagse stijlen, een open en etherische esthetiek die een nieuwe dimensie geeft aan neutrale tonen. Het is een ruimte die niet alleen de minimalisme viert, maar ook de luxe en elegantie in stijl. Blanc markeert een tijdlijn waar het verleden het heden ontmoet, en creëert een unieke woonervaring die de grenzen van design overstijgt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vineeth k
Afbeeldingscredits: All images : turtlearts photography videos : turtlearts photography
Projectteamleden: Vineeth k
Projectnaam: Blanc
Projectklant: Dematrix Architects


Blanc IMG #2
Blanc IMG #3
Blanc IMG #4
Blanc IMG #5
Blanc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp