Wit Garen: Een Meesterwerk van Wo Giant Interior Decoration

Een verfijnde residentiële ruimte die de postmoderne esthetiek van luxe en elegantie belichaamt

Geïnspireerd door de schoonheid van een bruid in een witte sluier, creëert Wo Giant Interior Decoration een prachtige residentiële ruimte met een witte toon als thema, perfect afgestemd op het verre landschap van het Daan District in Taipei.

Met het natuurlijke lichtvoordeel van de ruimte, streefde het ontwerpteam ernaar om de interne toon van de ruimte te harmoniseren en een lichte en elegante sfeer te creëren. De openbare ruimte is wit, met plafonds, muren en zelfs meubels in beige en wit. Metallic lijnen zijn toegevoegd als een omlijsting om een faux antieke spiegeleffect te creëren. Dit 'geleende landschap' geeft de ruimte een vergroot gevoel. Bovendien gebruikte het ontwerpteam gebogen lijnen in plaats van vierkante frames om de bochten in elke ruimte vloeiender en mooier te maken.

De technologie die gebruikt werd om dit ontwerp te realiseren omvat een vista, een metalen lamp, een bruine spiegel, Europese stijl trims, een model kroonluchter, een faux antieke spiegel, marmer, verf, grote platen, steen en beplanting. In de lichte ruimte gebruikte het ontwerpteam lijnen om het landschap te definiëren. Het precieze hoekpunt tussen de overgang van elk gebied en de materiaalverdeling is het hoogtepunt van de planning. Het doel was om de scheidingslijnen te minimaliseren om de vloeiendheid van de overgangen in de ruimte te verbeteren, waardoor zowel de esthetiek als het gebruiksgemak aanzienlijk werden verbeterd.

De ruimte is ontworpen met de voorkeur van de klant voor wit. Bij de draai van het pad is een vista gepland om een ruimte te bieden voor het tentoonstellen van kunstwerken. Tegelijkertijd gebruikte het ontwerpteam lege ruimte om de subtiele veranderingen in de kleuren te beheersen door materialen delicaat te overlappen. Met het zachte licht, natuurlijke verlichting, gebogen contouren, trims en een faux antieke spiegel, is een elegante ruimte gecreëerd die de kunstcollectie van de klant aanvult.

Het project werd voltooid in maart 2021 in Taiwan. In het heldere openbare gebied gebruikte het ontwerpteam houten vloeren om faux antieke spiegels en bartafels te overlappen. De gebogen lijn verzwakt het volume van de bar. De combinatie van natuurlijk licht, spiegels en rondingen creëert een lichte en elegante sfeer. De ramen in de hoofdslaapkamer en de bijbehorende badkamer zijn behouden om een landschap te creëren voor elk lid van het huis om van te genieten. Het subtiele concept van het introduceren van landschap in de kamer is geïntegreerd met het ingetogen en elegante interieurontwerp om een rustiger en ontspannender ervaring te creëren.

Het ontwerpteam stond voor de uitdaging van bouwhoogtebeperkingen en lage balken. Daarom gebruikten ze framing design en lineaire materialen om de ruimte te benadrukken en hout en marmer op de vloer te gebruiken om de hele ruimte te complementeren. Bovendien gebruikte het ontwerpteam de faux antieke spiegel om het 'geleende landschap' effect te bereiken en een uitgebreid gevoel van de natuurlijke reflectie van het materiaal te injecteren. Verder is de ruimte naast het bed niet zo breed als verwacht. Het ontwerpteam gebruikte een wrap-around design om de route en efficiëntie van de ruimte te verbeteren en een vloeiender plan te tonen.

Deze design werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WO GIANT INTERIOR DECORTION INDUSTY
Afbeeldingscredits: WO GIANT INTERIOR DECORATION INDUSTRY Limited Company
Projectteamleden: PEI-TZU CHI, YUNG-CHENG YANG
Projectnaam: White Yarn
Projectklant: WO GIANT INTERIOR DECORTION INDUSTY


White Yarn IMG #2
White Yarn IMG #3
White Yarn IMG #4
White Yarn IMG #5
White Yarn IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp