De Verbeelding van de Geest: Een Oase van Rust en Elegantie

Een bekroond interieurontwerp van Wo Giant Interior Decoration

In een wereld die steeds sneller en hectischer wordt, biedt het interieurontwerp 'Realm of the Mind' van Wo Giant Interior Decoration een oase van rust en elegantie. Dit bekroonde ontwerp combineert de schoonheid van de Japanse Zen-stijl met het comfort van een modern huis.

De inspiratie voor 'Realm of the Mind' komt voort uit het verlangen om een ruimte te creëren waarin men zich kan terugtrekken en innerlijke rust kan vinden. Het is een plek om te genieten van de schoonheid van het leven, omringd door familie en vrienden. Het ontwerp is gericht op het creëren van een uniek uitzicht, waarbij men vanaf de eerste verdieping de wolken en bergen zes verdiepingen hoog kan zien.

Wat 'Realm of the Mind' onderscheidt van andere ontwerpen, is de combinatie van een openbare en privéruimte in een enkele woning. Het ontwerpteam heeft de ruimte op een slimme manier verdeeld, zodat zowel de ontvangst- als de privéruimte optimaal benut kunnen worden. De gebruikte materialen, zoals dik steen en hout, geven het ontwerp een elegante en frisse Japanse uitstraling.

De realisatie van 'Realm of the Mind' was een technisch hoogstandje. Het ontwerpteam maakte gebruik van nepsteenmaterialen, titanium beklede panelen, schermdeuren, betonnen tafels, buitenmuren, zwevende trappen, lineaire lichtbalken, stenen, vloerlampen, displayplanken en nanoborden. Het resultaat is een ruimte die zowel visueel indrukwekkend als functioneel is.

De 'Realm of the Mind' bestaat uit zes ruime verdiepingen. Het ontwerpteam heeft een tijdloze elegantie gecreëerd door een ingetogen grijs palet te gebruiken, aangevuld met glazen vloer-tot-plafond ramen, zwevende trappen, jaloezieën en schermdeuren. Bovendien hebben ze een Zen Japanse ruimte gecreëerd door middel van een Karesansui-tuin, nepsteen kunstinstallaties, stenen platen en hout.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was om een grote ruimte harmonieus en coherent in te richten. Ze hebben dit bereikt door verschillende materialen en tonen te mengen en door de voordelen van elke ruimte optimaal te benutten. Het resultaat is een elegant en innovatief ontwerp dat zowel stabiel als gevarieerd is.

'Realm of the Mind' is bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WO GIANT INTERIOR DECORTION INDUSTY
Afbeeldingscredits: WO GIANT INTERIOR DECORATION INDUSTRY Limited Company
Projectteamleden: Pei-Tzu Chi, Yung-Cheng Yang, Yi-Ching Liao
Projectnaam: Realm of Mind
Projectklant: WO GIANT INTERIOR DECORTION INDUSTY


Realm of Mind IMG #2
Realm of Mind IMG #3
Realm of Mind IMG #4
Realm of Mind IMG #5
Realm of Mind IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp