Edison Ding Creëert Revolutionaire Woonervaring

'Unintentional': Een Huis Dat De Toekomst Omarmt

In een baanbrekende benadering van woonruimtes heeft Edison Ding met 'Unintentional' een privéwoning ontworpen die de conventionele indeling van functies doorbreekt en zich volledig richt op de behoeften van de gebruiker.

De traditionele opvatting van functionele zones binnen een huis is door Edison Ding op zijn kop gezet. Met 'Unintentional' heeft hij een privéwoning gecreëerd die niet alleen een plek is om te wonen, maar een dynamische ruimte die zich aanpast aan de levensstijl van de bewoners. Dit project, gelegen in Zhengzhou, China, is een toonbeeld van hoe flexibiliteit en technologie kunnen samensmelten tot een harmonieus geheel.

De ruimtes in dit huis zijn ontworpen met het oog op praktisch gebruik en gemak. Zo zijn er in de keuken en badkamer gebieden voor ontspanning en aankleding toegevoegd. De woning is uitgerust met meerdere keukens en eetkamers, multifunctionele badkamers, speciaal ontworpen ruimtes voor katten en flexibele fitnessruimtes. Het ontwerp is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met een interieur dat rijk en interessant is.

De realisatie van dit project was mogelijk dankzij de 'intelligente box', een ontwerp met drie lagen die op elkaar gestapeld zijn. Deze lagen zijn door rotatie en verweven constructie met elkaar verbonden, wat zorgt voor een nieuwe ruimtelijke structuur met een verhoogd gevoel van gelaagdheid en variabiliteit. De gebruikte materialen, waaronder beton, kunstverf, marmer, roestvrij staal en zilveren spiegels, dragen bij aan de futuristische uitstraling van de woning.

De uitdaging voor Ding en zijn team lag in het creëren van een ruimtelijke structuur die zowel spannend als functioneel is. De ruimtes zijn meerdere keren heringericht om een nieuwe, coherente structuur te vormen die zowel de esthetische als praktische behoeften van de bewoners vervult. Het project is niet alleen een thuis, maar ook een levend kunstwerk dat de grenzen van traditionele woonconcepten verlegt.

Deze innovatieve benadering van woonruimte heeft 'Unintentional' een Bronzen A' Design Award opgeleverd in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding erkent de creatieve genialiteit en de ervaring die het ontwerp uitstraalt, en benadrukt hoe het bijdraagt aan een verbetering van de kwaliteit van leven.

Met 'Unintentional' heeft Edison Ding een toekomstvisie op wonen gerealiseerd die de manier waarop we denken over onze leefruimte fundamenteel verandert. Het is een ruimte die zich niet alleen aanpast aan de huidige behoeften van de gebruiker, maar ook anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen in huiselijk leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Edison Ding
Afbeeldingscredits: Photographer: Han Lequan
Projectteamleden: Edison Ding
Projectnaam: Unintentional
Projectklant: EDI Space and Associates


Unintentional IMG #2
Unintentional IMG #3
Unintentional IMG #4
Unintentional IMG #5
Unintentional IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp