Nest: Een Thuisgevoel op de Werkplek

Een Ontwerp van Neogenesis+Studi0261 Design studio

Inleiding

Het ontwerp van Nest, gemaakt door Neogenesis+Studi0261 Design studio, richt zich op het creëren van een "thuisgevoel" op de werkplek. Het idee achter dit ontwerp is om een ruimte te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen, aangezien we vaak meer tijd op ons werk doorbrengen dan thuis. Het ontwerp combineert Scandinavische stijl met lokale invloeden en moderne elementen.

De ruimtes in Nest zijn zowel uniek als divers, verbonden maar toch gescheiden, om de eenvoud en diversiteit naast elkaar te laten bestaan. Het ontwerp is gericht op het behouden van een aardse uitstraling en het herleven van lokale ambacht en bouwmaterialen. Duurzaamheid staat centraal, met het gebruik van milieuvriendelijke materialen en aandacht voor de lokale klimatologische omstandigheden.

Het ontwerp van Nest is gerealiseerd met behulp van verschillende technieken. De vloer is voorzien van Kota-stenen, gecombineerd met interieurbeplanting om een natuurlijke en aangename omgeving te creëren. De ruimte is voorzien van grotere openingen door het verwijderen van een muur en het toevoegen van geperforeerde GI-schuifschermen voor veiligheid en zichtbaarheid. Het kleurenpalet bestaat uit terrazzo-vloeren, kalkgepleisterde muren voor thermisch comfort, gerecycled hout en planten.

Het ontwerp van Nest is bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke creaties die de ontwerper's genie en wijsheid weerspiegelen. Nest wordt geprezen als een product dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert en buitengewone excellentie belichaamt.

Het ontwerp van Nest is gerealiseerd in 2018 in Surat.

Ontwerpteam: Ar. Devanshi Parekh & ID Rohan Khatri

Afbeeldingscredits: Ishita Sitwala - The Fishy Project

Met het ontwerp van Nest heeft Neogenesis+Studi0261 Design studio een inspirerende en comfortabele werkplek gecreëerd. Het ontwerp combineert Scandinavische stijl met lokale invloeden en moderne elementen, en legt de nadruk op duurzaamheid en het herleven van lokale ambacht en bouwmaterialen. Nest is terecht bekroond met de Golden A' Design Award en dient als een voorbeeld van uitmuntendheid in interieurontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Neogenesis+Studi0261
Afbeeldingscredits: Ishita Sitwala - The Fishy Project
Projectteamleden: Ar. Devanshi Parekh & ID Rohan Khatri
Projectnaam: Nest
Projectklant: Neogenesis+Studi0261


Nest IMG #2
Nest IMG #3
Nest IMG #4
Nest IMG #5
Nest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp