Ohv: Een Functionele en Aspirerende Showflat voor Jonge Gezinnen

Een Ontwerp van Ck Low

Inleiding

Als showflat moest het project zeer functioneel en inspirerend zijn, zodat potentiële kopers zich hun leven in de ruimte konden voorstellen. Gezinsleven stond centraal bij alle beslissingen en diende als vertrekpunt voor het ontwerponderzoek. Japanse en Scandinavische invloeden werden gebruikt vanwege hun kalmerende effecten op de ruimte. Gelegen boven een bruisende buurt, draagt het bij aan een bepaalde rust om te benadrukken dat thuis in de eerste plaats een plek moet zijn om te ontspannen en tot rust te komen.

Deze showflat is een 3-slaapkamer appartement dat is ontworpen om een thuis voor een jong gezin te presenteren. Het bevat veel gezinsvriendelijke functies om nauwere banden te bevorderen, terwijl elke persoon de ruimte krijgt die ze nodig hebben om te werken, spelen en groeien als individu. Het ontwerp heeft tot doel een sterke, gezonde gezins- en mentale welzijn te bevorderen, vooral sinds de pandemie waarin meer tijd thuis wordt doorgebracht.

Hoewel op maat gemaakt, is al het ingebouwde timmerwerk ontworpen om kostenefficiënt te zijn. De gekozen materialen zijn gemakkelijk verkrijgbaar op de lokale markt en de ontwerpdetails kunnen zonder speciale apparatuur worden vervaardigd. Ze zijn ook duurzaam en bestand tegen de slijtage die een gezin met kinderen aan het appartement zou toebrengen. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van hogedruklaminaten in plaats van fineer. Waar mogelijk en waar het ontwerp niet beïnvloedt, zijn de bestaande afwerkingen en fittingen behouden. Dit helpt om het interieur zo duurzaam mogelijk te houden met minimaal afval.

De indeling van het appartement is aangepast om open ruimtes op te nemen en zo het gevoel van "cabin fever" te verminderen bij langdurig thuis zijn. Gezinsvriendelijke functies zijn onder meer een verhoogd platform dat de ruimtes opdeelt en het kind en de langere ouder dichter bij elkaar brengt, en doorzichtige muren waardoor ouders hun kinderen kunnen zien. Er zijn ook rustige plekken voor volwassenen om even een pauze te nemen en voor kinderen om zelfstandig te ontwikkelen. Dit omvat een koffiebar in de keuken en gezellige nissen om in te spelen.

Het project begon in mei 2020 tijdens de pandemie en werd in oktober 2021 voltooid. Het bevindt zich in Singapore. Voor het ontwerp hebben we verwezen naar een enquête uitgevoerd door het Sekisui House Human Life R&D Institute over de effecten van thuisblijven tijdens de pandemie, om inzichten te verkrijgen die ons hebben geholpen bij ons ontwerp. Ons ontwerp omvat oplossingen voor 5 punten die in de studie worden voorgesteld om het geluk thuis te verbeteren: co-existentie en balans om de last van het huishouden voor vrouwen te verminderen; ideeën om gemakkelijk een kantoorruimte thuis te creëren; het gebruik van groen om stress te verminderen; eenvoudige manieren om persoonlijke ruimte te creëren; en meerdere leerplekken voor het leren van kinderen.

Het project is een drie slaapkamer showflat in een condominium. Het is bedoeld om een woning te presenteren voor een gezin van vier: een jong stel werkende professionals en hun twee kleuters. Het appartement is ontworpen tijdens de Covid-19 periode, toen mensen langer thuis begonnen te blijven, om nauwere banden binnen het gezin te bevorderen, terwijl elke persoon de ruimte krijgt die ze nodig hebben om te werken, spelen en groeien als individu. De indeling van de eenheid is aangepast om meer open ruimtes voor gedeeld gebruik op te nemen en zo het gevoel van "cabin fever" bij langdurig thuis zijn te verminderen.

Alle afbeeldingen: Fotograaf Marc Tan, 2022

Auteursrechten behoren toe aan 932 Design & Contracts Pte Ltd, 2022.

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan hoogwaardige, creatieve en opmerkelijke ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en wekken positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chee Khiang Low
Afbeeldingscredits: All images: Photographer Marc Tan, 2022
Projectteamleden: CK Low
Projectnaam: Ohv
Projectklant: Chee Khiang Low


Ohv IMG #2
Ohv IMG #3
Ohv IMG #4
Ohv IMG #5
Ohv IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp