Profound Dimensions: Een Unieke Combinatie van Minimalisme en Functionaliteit

Chang-zhi Xie's Meesterwerk in Kantoorontwerp

Geïnspireerd door de natuur en minimalisme, heeft ontwerper Chang-zhi Xie een kantoorruimte gecreëerd die de harmonie en het contrast van structuur en proportie weerspiegelt. Met zijn subtiele kleurenlogica en uitstekende inclusiviteit, biedt deze ruimte een comfortabele en stressvrije perceptie, zelfs bij langdurig verblijf.

Profound Dimensions is een project dat een eenlaags commerciële ruimte van ongeveer 30 vierkante meter omvat. Rekening houdend met de langwerpige vorm van de ruimte en de noodzaak om meerdere doeleinden zoals receptie, discussies, tentoonstellingen, lichte voeding en personeelsrecreatie te vervullen, benadrukt de algehele ruimte een open configuratie. De voorkant van de ruimte is meer dan een meter naar voren geduwd om de bruikbare diepte te vergroten, en met een onderscheidend gevelontwerp om een exclusief merkimago te creëren en de merkherkenning te verbeteren.

De interieurdecoratie combineert verplaatsbare meubels, verlichting, laddertrack, continue oppervlaktevormen en een bar om de functies van individuele eenheden veelzijdig te definiëren. Dit resulteert in een comfortabele ruimte die zorgt voor veelzijdig en dynamisch gebruik, naast een transparant en open uitzicht. Het interieur heeft een ingetogen maar onderscheidende industriële stijl, en de rijke sensorische lagen van boven naar beneden en van links naar rechts worden geleidelijk geschetst in een mix van grijstinten en warmgekleurde houten textuur.

Gezien de geest van energiebesparing en afvalvermindering, vereisen de materialen die voor het hele project zijn geselecteerd minimale verwerking, lage formaldehydegehaltes en voornamelijk recyclebare basismaterialen. Dit omvat onder andere gebakken plaatmetaal in celadon voor de gevel, multiplex beitsen voor de grote kasten onder de interieurbalken, en een Wood Wool Cement Board (WWCB) basis voor geluids- en warmte-isolatie. Daarnaast zijn er afschuiningen van verroest staal en oppervlaktesteen voor de bar, metaalgaas voor de trapleuningen en hangers, en speciale verf voor de muren met een swashbuckling behandeling.

Rekening houdend met de activiteitenpatronen en functioneel gebruiksfrequentie, echoot het voorste gedeelte van de ruimte de entreefoyer met een licht hoogteverschil. Dit benadrukt het raam aan de voorkant op taillehoogte; het lijkt op het creatieve hoofdbeeld van een café of een hoge krukbar. Bovendien trekt de lange rij glazen tegels aan de linkerkant van de gevel licht en schaduw naar binnen, en het opzettelijke samenkomen van lichtbanden die de eerste en tweede verdieping 's nachts omsluiten, evenals het verlichtingseffect van het achtergrondverlichte winkelbord, biedt een vermakelijke eerste zintuiglijke verkenning voor bezoekers.

Profound Dimensions is een gedurfd vertrek van het standaard commerciële gevelbeeld, gecombineerd met op maat gemaakte gelakte plaatmetalen componenten in celadon, in een containerachtige industriële sfeer. Het raam hoge bar is ook geïntegreerd met hardwarecomponenten, ingebouwde bovenkap, vouwramen, aanrechtbladen en andere multifunctioneel gebruik. De bovenkap is ook bedekt met imitatiecementfilm, die als mededelingenbord kan worden gebruikt wanneer deze gesloten is.

Profound Dimensions is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentificeren. Gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chang-zhi Xie
Afbeeldingscredits: CCH IMAGE STUDIO
Projectteamleden: Chang-zhi Xie
Projectnaam: Profound Dimensions
Projectklant: Chang-zhi Xie


Profound Dimensions IMG #2
Profound Dimensions IMG #3
Profound Dimensions IMG #4
Profound Dimensions IMG #5
Profound Dimensions IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp