De Houtachtige Geur van Cypress: Een Uniek Woonconcept

Ontworpen door Yu-Shan Liu: Een samensmelting van natuurlijke materialen en kunst

Omgeven door houten sculpturen en gevuld met de geur van cipressen, is dit appartement ontworpen voor een echtpaar in de hoofdstad van Taiwan. Het doel van dit ontwerp is om hout in een flat te brengen terwijl het modern blijft. Het interieur is uitgerust met verschillende stijlen en kleuren op basis van de kenmerken van het echtpaar, maar met dezelfde elementen: hout en steen.

Geïnspireerd door de verbinding tussen de eigenaar en de geografische omgeving, wordt de waarde van de ruimte gecreëerd door verschillende natuurlijke materialen en verzamelingen. De cipressen worden in het huis gebracht door de klant, die al meer dan dertig jaar "Formosan Cypress" opslaat. Het project is om het 225 vierkante meter grote appartement te renoveren met de kostbare historische schatten van de klanten, zowel decoratief als praktisch. Na het combineren van de verwachtingen van de klanten, duurde het het team 8 maanden om het moderne appartement op een toplocatie te voltooien.

De belangrijkste materialen van dit project zijn marmeren vloeren en muren, keramische tegels, hout, messing metaal en metaal. Het is een 225 vierkante meter grote flat. De kern van de flat, de TV muur, is bekleed met een zeldzaam Tiffany Blauw Marmer uit Brazilië dat een elegante sfeer creëert en de ruimte een upgrade geeft. Hout is ook door het hele appartement gebruikt om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen, van het plafond tot de vloer, niet alleen mooi, maar ook praktisch.

Houten kasten veranderen opslag in design, houten elementen bewegen van het plafond, versierd met het cipressenhout, naar het werkblad in de keuken. Tot slot is de cipressen eettafel perfect voor entertainment en biedt het een natuurlijke en humanistische sfeer. Steen symboliseert soliditeit en hout brengt automatisch warmte en gezelligheid, samen creëren ze een ruimte die past bij het karakter van de eigenaar.

Het project begon in mei 2021 in Taipei, Taiwan, en werd voltooid in januari 2022. Houten kunststukken voegen een emotionele link toe aan familieleden en dragen goede herinneringen, terwijl houten afwerkingen en vloeren warmte brengen, wordt marmer beschouwd als poreus en zacht dat een luxueus gevoel geeft.

De opdracht was eenvoudig, een ruimte die "hout" bevat terwijl het een moderne, ongeclutterde stijl behoudt. Het is echter niet zo eenvoudig om een grote hoeveelheid hout in een stijlvolle ruimte te brengen. Dit ontwerp werd bekroond met Brons in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Shan Liu
Afbeeldingscredits: Yu-Shan Liu
Projectteamleden: Yu-Shan Liu
Projectnaam: The Woody Aroma of Cypress
Projectklant: Yu-Shan Liu


The Woody Aroma of Cypress  IMG #2
The Woody Aroma of Cypress  IMG #3
The Woody Aroma of Cypress  IMG #4
The Woody Aroma of Cypress  IMG #5
The Woody Aroma of Cypress  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp