Stedelijke Oase: Een Historisch Dakappartement

Luxe Wonen met een Knipoog naar het Verleden

In het hart van Warschau transformeert architect Roland Stanczyk een dakappartement tot een moderne residentie met historische charme.

In een unieke samensmelting van oud en nieuw heeft Roland Stanczyk een residentieel juweel gecreëerd bovenop de daken van Warschau. Het project 'City Rooftop' is een eerbetoon aan de Poolse ornamentiek uit de interbellumperiode, waarbij de architectuur van de 20e eeuw naadloos overgaat in hedendaags design. Het appartement, bedoeld als stedelijke retraite voor een actief echtpaar, weerspiegelt een diepe waardering voor zowel de historische context als het moderne comfort.

De uitdaging lag in het verenigen van de historische façade met een interieur dat zowel tijdloos als eigentijds aanvoelt. Stanczyk, bekend om zijn aandacht voor detail en historisch besef, heeft met succes een ruimte gecreëerd die de esthetiek van het verleden respecteert terwijl het de luxe van het heden omarmt. Het appartement van 120 vierkante meter is een toonbeeld van maatwerk, van de met waterstraal gesneden stenen details tot de handgemaakte houten meubels.

De integratie van kunst speelt een cruciale rol in het ontwerp, met werken van Poolse kunstenaars uit de 20e eeuw die de muren sieren. Een klassiek beeldhouwwerk van de hedendaagse Poolse beeldhouwer Tomasz Górnicki vormt een opvallend middelpunt. Deze artistieke elementen verrijken de ruimte en creëren een dialoog tussen de verschillende tijdperken.

De realisatie van 'City Rooftop' was een complex proces, waarbij Stanczyk toezicht hield op een team van vakmensen en technici. Van de herindeling van de ruimte tot de implementatie van verborgen airconditioning en een vernieuwd verwarmingssysteem, elk aspect van het project werd nauwgezet uitgevoerd. De keuze voor op maat gemaakte Italiaanse meubels en de zorgvuldige selectie van kunstwerken onderstrepen de toewijding aan kwaliteit en persoonlijkheid in het ontwerp.

Het 'City Rooftop' project, gestart in januari 2022 en voltooid in februari 2023, is een getuigenis van Stanczyk's vermogen om een harmonieuze woonervaring te creëren die zowel de ziel van de locatie als de behoeften van de bewoners weerspiegelt. Het resultaat is een ruimte die niet alleen een thuis biedt, maar ook een verhaal vertelt van historische waardering en moderne verfijning.

Deze uitzonderlijke benadering van design heeft 'City Rooftop' een Bronzen A' Design Award opgeleverd, een erkenning voor ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap. Het is een bekroning voor Stanczyk's streven naar een leefomgeving die zowel de geest als het oog verrijkt en bijdraagt aan een verhoogde kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Roland Stanczyk
Afbeeldingscredits: Roland Stanczyk
Projectteamleden: Roland Stanczyk
Projectnaam: City Rooftop
Projectklant: Roland Stanczyk


City Rooftop IMG #2
City Rooftop IMG #3
City Rooftop IMG #4
City Rooftop IMG #5
City Rooftop IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp