Colorfeel Rugzak: Een Kleurrijke Ontdekkingstocht voor Kinderen

Inna Anishchenko - Anni Teriani Ontwerpt Unieke Kinder Rugzakken

In een wereld waar kleur de emoties van kinderen vormt, introduceert ontwerper Inna Anishchenko - Anni Teriani de Colorfeel Rugzak, een accessoire dat niet alleen functioneel is, maar ook de creativiteit en individualiteit van kinderen benadrukt.

Kleurtheorie en de psychologische impact van kleuren op emoties en gevoelens vormden de inspiratiebron voor Inna Anishchenko - Anni Teriani om een reeks unieke textielmotieven voor kinderrugzakken te ontwerpen. De kindertijd wordt gezien als een periode van grote creativiteit. Anishchenko gelooft sterk in de uniciteit, creativiteit en het belang van elk kind. Kinderen verkennen de wereld door hun gevoelens en zintuigen. De kenmerkende kleurencombinaties van de Colorfeel Rugzak stellen kinderen in staat zichzelf en hun individualiteit uit te drukken.

De Colorfeel Rugzak onderscheidt zich door de zeven handtekeningpatronen die Anishchenko heeft ontworpen, waarmee kinderen hun uniciteit kunnen ontdekken en uitdrukken door middel van kleur. Deze rugzakken zijn onderdeel van de gebrandmerkte collectie van Anni Teriani en bieden een nieuwe dimensie in de wereld van kinderaccessoires.

De realisatie van dit ontwerpproject vond plaats met behulp van software voor het creëren van digitale textielpatronen. Na experimenteren met verschillende kleurencombinaties en textielsoorten, koos de ontwerper voor een natuurlijke basis en gebruikte katoenen canvas voor de digitale print. Digitale printtechnieken reproduceerden de originele kleur-patrooncombinaties. Bovendien biedt de gekozen textielbasis voordelen - de dichtheid geeft de rugzak extra stevigheid en de juiste vorm.

De kinderrugzak is gemaakt van digitaal bedrukt katoenen canvas met een dikte van 12 OZ. De afmetingen van het product zijn 260 mm x 260 mm x 70 mm en het is beschikbaar in zeven handtekening kleurpatronen. De rugzak heeft een ronde vorm met een rits aan de bovenkant en kan gedragen worden aan een handvat of op de schouder en rug met twee verstelbare schouderbanden. Een klein zakje met een drukknoop bevindt zich aan de voorkant van de rugzak, waar kinderen kleine spulletjes in kunnen opbergen.

Het project begon in januari 2021 in Dubai en werd afgerond in augustus 2022, eveneens in Dubai. Onderzoek toont aan dat kleuren een belangrijk hulpmiddel zijn voor kinderen om de wereld te ontdekken en een communicatiemiddel dat een andere manier biedt om te praten over hoe we ons voelen. Kleur is emotioneel: het is een directe manier waarop we de wereld ervaren. Kleuren beïnvloeden stemmingen. Hoewel kleurpercepties enigszins subjectief zijn, hebben sommige effecten een universele betekenis. Kinderen reageren positief op heldere kleuren en negatief op donkere kleuren. Deze emotionele reacties van kinderen op kleuren hebben Anishchenko geïnspireerd om heldere en levendige kleurencombinaties te creëren voor de rugzakkencollectie.

De Colorfeel Rugzakken zijn ontworpen om emotionele reacties op te wekken door hun levendige patronen. Anni Teriani begrijpt dat kleuren een diepgaande impact kunnen hebben op emoties en creëert een product dat kinderen in staat stelt zichzelf en hun individualiteit uit te drukken door middel van kleur. Door heldere kleuren in de textielpatronen van de rugzakken, kunnen kinderen een ontwerp kiezen dat resoneert met hun unieke persoonlijkheden en emoties. Ook kunnen ze een sterker gevoel van identiteit en zelfvertrouwen ontwikkelen.

Deze Design werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Baby, Kids en Children's Products Design in 2024. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Inna Anishchenko
Afbeeldingscredits: Photographer Andrey Raev, 2022.
Projectteamleden: Textile pattern and product designer: Inna Anishchenko
Projectnaam: Colorfeel Rucksack
Projectklant: Anni Teriani


Colorfeel Rucksack IMG #2
Colorfeel Rucksack IMG #3
Colorfeel Rucksack IMG #4
Colorfeel Rucksack IMG #5
Colorfeel Rucksack IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp