Innovatieve Zonbeschermende Kleding voor Kinderen

Doorbraak in UV-bescherming met Zeldzame Aardetechnologie

De Qingfeng Sun Protective Suit, ontworpen door Li Cheng, Yan Wang en Suwan Yuan, biedt een revolutionaire oplossing voor de gevoelige kinderhuid met behulp van zeldzame aardetechnologie.

In de strijd tegen schadelijke UV-straling hebben de ontwerpers Li Cheng, Yan Wang en Suwan Yuan een baanbrekende stap gezet met de creatie van de Qingfeng Sun Protective Suit. Deze innovatie in kinderkleding biedt niet alleen bescherming tegen het volledige UV-spectrum, maar is ook antibacterieel en bijzonder huidvriendelijk. De zeldzame aardetechnologie die in de stof is verwerkt, zorgt voor een lichter en koeler draagcomfort, wat essentieel is tijdens de hete zomermaanden.

De Qingfeng Sun Protective Suit onderscheidt zich door de toepassing van zeldzame aardetechnologie, die de drie belangrijkste technologische beperkingen van zonbeschermende kleding overwint: de coating, textielhulpmiddelen en titaniumdioxide ruwgaren. Het resultaat is een kledingstuk dat 8% lichter is dan vergelijkbare producten, zonder in te boeten aan bescherming of comfort.

De productie van de Qingfeng Sun Protective Suit maakt gebruik van een proces waarbij de microstructuur van zeldzame aarde wordt gereorganiseerd. Dit stelt de stof in staat om UV-straling van 100-400 nm te absorberen en om te zetten, waardoor een langdurige en efficiënte bescherming tegen de volledige UV-band wordt bereikt. De antibacteriële werking, met een effectiviteit van 99%, biedt kinderen een extra beschermingslaag tijdens buitenactiviteiten.

De Qingfeng Sun Protective Suit is verkrijgbaar in verschillende maten, waarbij specifiek rekening is gehouden met de bewegingsmechanica van kinderen. Zo is de meisjesversie voorzien van een cape-ontwerp en heeft de jongensversie een innovatieve 4:6 contour. Ventilatiegaas onder de oksels zorgt voor ademend vermogen, terwijl de reflecterende rits en het patroon dat verandert met het licht zorgen voor zichtbaarheid en een speelse interactie met de zon.

De ontwikkeling van deze zonbeschermende kleding, afgerond in april 2023 te Shanghai, is een antwoord op de behoefte aan effectievere UV-bescherming voor kinderen. Het project is een toonbeeld van hoe innovatie en zorg voor welzijn hand in hand kunnen gaan, resulterend in een product dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan een veiligere en plezierigere kindertijd.

De Qingfeng Sun Protective Suit is niet alleen een technologische prestatie, maar ook een erkenning waard. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Baby, Kids and Children's Products Design in 2024. Deze onderscheiding bevestigt de praktische en innovatieve waarde van het ontwerp, dat voldoet aan professionele en industriële eisen en bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ZHE JIANG SEMIR GARMENT CO.,LTD.
Afbeeldingscredits: ZHE JIANG SEMIR GARMENT CO.,LTD.
Projectteamleden: Li Cheng, Yan Wang, Suwan Yuan
Projectnaam: Qingfeng Sun Protective Suit
Projectklant: Zhe Jiang Semir Garment Co.,Ltd.


Qingfeng Sun Protective Suit IMG #2
Qingfeng Sun Protective Suit IMG #3
Qingfeng Sun Protective Suit IMG #4
Qingfeng Sun Protective Suit IMG #5
Qingfeng Sun Protective Suit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp