Kango Baby: Een Multifunctionele Drager Geïnspireerd door de Kangaroo

Een Innovatieve Babydrager Ontworpen door Fatemeh Sadeghi

Inleiding:

De Kango Baby is een revolutionaire babydrager die is geïnspireerd door het leven van de kangoeroe. Ontwerper Fatemeh Sadeghi heeft deze multifunctionele drager ontworpen met als doel ouders in staat te stellen hun baby dicht bij hun hart te dragen en tegelijkertijd hun handen vrij te hebben. Met unieke eigenschappen en een doordacht ontwerp biedt de Kango Baby een comfortabele en veilige ervaring voor zowel ouder als kind.

Ontwerper Fatemeh Sadeghi raakte geïnspireerd door het feit dat vrouwelijke kangoeroes hun jongen hun hele leven in hun buidel dragen. Ze realiseerde zich dat het belangrijk is voor baby's om dicht bij het hart van hun ouders te zijn en besloot een babydrager te ontwerpen die ouders graag zouden gebruiken. Door de Kango Baby te gebruiken, kunnen ouders voldoen aan de emotionele behoeften van hun baby's en een sterke band opbouwen die een positieve invloed kan hebben op hun geestelijke gezondheid op latere leeftijd.

Wat de Kango Baby onderscheidt van andere babydragers is de mogelijkheid om deze eenvoudig van de voorkant naar de achterkant te draaien en vice versa, zonder de hulp van anderen. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van het kind gelijkmatig verdeeld wordt over het lichaam van de ouders. Bovendien elimineert de handige tas onder de drager de noodzaak van een extra tas voor de baby of persoonlijke spullen van de ouders. De buitenste laag van de drager kan ook worden gebruikt als een verschoonmatje, waardoor ouders altijd voorbereid zijn, waar ze ook zijn. De schouderbanden zijn ontworpen om comfortabel te zijn voor zowel de ouder als de baby, zonder de baby te belemmeren.

De Kango Baby wordt vervaardigd met behulp van geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen. Na uitgebreid onderzoek naar de ergonomie van zowel ouders als kinderen, wordt een snijpatroon voor de stof gemaakt. Vervolgens wordt een sjabloon gemaakt voor het snijden van de stof, waarbij de stof en vezels eronder worden geponst en gesneden met behulp van een snijmachine. Viscose wol wordt tussen de linnen stoffen geplaatst en het naaiproces wordt uitgevoerd met behulp van industriële machines. Bij het kiezen van de materialen is rekening gehouden met de gevoelige huid van kinderen, waarbij zowel de buitenste laag die in contact komt met de huid als de binnenste lagen zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

De Kango Baby heeft een breedte van 380 mm en een hoogte van 485 mm, met een diepte die kan worden aangepast aan het lichaam van het kind. De drager kan in de wasmachine worden geplaatst en op 30 graden Celsius worden gewassen. Het wordt aanbevolen om de machine op de laagste snelheid te laten draaien om de drager te beschermen.

De Kango Baby is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Met zijn moderne ontwerp en verschillende kleuropties stimuleert het de emotionele intelligentie van baby's en ouders. Het biedt ouders de mogelijkheid om hun baby's voor lange tijd te omhelzen en een sterke emotionele band op te bouwen.

De Kango Baby heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Baby, Kids en Children's Products Design in 2021. Deze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en originaliteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Kango Baby kunnen ouders genieten van de voordelen van het dragen van hun baby's en tegelijkertijd hun handen vrij hebben. Het biedt een comfortabele en veilige ervaring voor zowel ouder als kind. Hug your babies more, Kango Baby is here!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fatemeh Sadeghi
Afbeeldingscredits: Image #1:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #2:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #3:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #4:Photographer Mandana Rostami, 2020 Image #5:Photographer Mandana Rostami, 2020
Projectteamleden: Fatemeh Sadeghi
Projectnaam: Kango Baby
Projectklant: Fatemeh Sadeghi


Kango Baby IMG #2
Kango Baby IMG #3
Kango Baby IMG #4
Kango Baby IMG #5
Kango Baby IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp