Lux101: De Innovatieve Zijwaartse Heupdrager voor Ouders en Baby's

Een Comfortabele en Veilige Optie voor Ouders onderweg

Als ouders willen we allemaal het beste voor onze baby's. Daarom is het belangrijk om een babydrager te hebben die zowel comfortabel als veilig is. De Lux101 zijwaartse heupdrager, ontworpen door het Luciroda Design Team, biedt precies dat.

De Lux101 is een zijwaartse heupdrager die is ontworpen om maximale comfort en veiligheid te bieden voor zowel ouder als baby. Het innovatieve schouderkussen minimaliseert schouderpijn en maakt comfortabel zijwaarts zitten mogelijk, terwijl de babyzitting speciaal is ontworpen om heupdysplasie te voorkomen en de druk op de dijen te minimaliseren. De drager is gemaakt van ademende, waterdichte stof en heeft een opvouwbaar rugkussen voor extra ondersteuning. Met een gewicht van slechts 296 gram is deze drager indrukwekkend licht maar toch stevig, waardoor het een veelzijdige optie is voor ouders onderweg.

De Lux101 zijwaartse heupdrager is uniek in zijn soort. In tegenstelling tot traditionele babydragers, houdt deze drager de baby zijwaarts vast. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling op één schouder. De drager is gemaakt van licht en zacht materiaal, heeft een zitting die heupdysplasie kan voorkomen en een afneembare tas voor opslag. Het belangrijkste kenmerk van de babydrager is een efficiënt schouderkussen voor het zijwaarts zitten van de baby en een zitstructuur voor het zitten van de baby. Het schouderkussen is ergonomisch ontworpen om schouderpijn te minimaliseren, en de babyzitting minimaliseert de druk op de dijen van de baby en heeft een opvouwbaar rugkussen.

De Lux101 zijwaartse heupdrager is geschikt voor baby's van 5 maanden tot 5 jaar oud en kan een maximale belasting van 20 kg dragen. De drager is voorzien van 50 mm banden voor lengteverstelling, een antislipzitting, een 3D MESH-rugkussen, een drievoudige veiligheidssluiting en een veiligheidshaak.

Het ontwerpproces van de Lux101 zijwaartse heupdrager begon in januari 2019 in Korea en werd in oktober 2022 afgerond. De verkoop startte in oktober 2022 op www.luciroda.com.

Het ontwerp van de Lux101 zijwaartse heupdrager is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Het Luciroda Design Team heeft gegevens verzameld over de vorm van de benen van baby's, de pijnlijke gebieden van de drager en de tijd en het aantal keren dat een baby wordt vastgehouden. Op basis van deze gegevens zijn doelen gesteld en is er gezocht naar oplossingen. Door middel van tests met poppen en observaties van ouders en baby's is het ontwerp van de babydrager voltooid.

Het ontwerpen van de Lux101 zijwaartse heupdrager bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het verdelen van het gewicht op de schouder was een uitdaging, omdat het kussen alleen zijwaarts het gewicht van de baby moet ondersteunen. Dit probleem is opgelost door middel van materiaalkeuze en ergonomisch ontwerp van het schouderkussen. Wat betreft de zitting om de baby te laten zitten, wordt er druk uitgeoefend op de dijen van de baby, afhankelijk van het gewicht van de baby. Door de benen van de baby in de M-positie te plaatsen, wordt heupdysplasie voorkomen. Er is veel tijd en moeite gestoken in het materiaal en het ontwerp van de zitting om hieraan te voldoen.

De Lux101 zijwaartse heupdrager is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2023. Deze award wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat kunst, wetenschap, design en technologie bevordert en buitengewone excellentie belichaamt.

Met de Lux101 zijwaartse heupdrager kunnen ouders hun baby's comfortabel en veilig dragen, terwijl ze genieten van de vrijheid om onderweg te zijn. Het innovatieve ontwerp en de aandacht voor detail maken deze drager een must-have voor moderne ouders.

Beeldcredits: Luciroda Design Team, 2022.

Intellectueel eigendom: "Gepatenteerd. 30-2019-0042165. KIM SUN HEE. 2019. Koreaans Intellectueel Eigendomsbureau." "Handelsmerk (2019) KIM SUN HEE."

Artikel door [uw naam]


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: luciroda
Afbeeldingscredits: Luciroda Design Team, 2022.
Projectteamleden: luciroda
Projectnaam: Lux101
Projectklant: luciroda


Lux101 IMG #2
Lux101 IMG #3
Lux101 IMG #4
Lux101 IMG #5
Lux101 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp