Urban Vision: Een Unieke Benadering van Stedelijk Ontwerp

Een Nieuwe Kijk op Milieugrafiek

Door [Designer Name]

Urban Vision, een baanbrekend ontwerpproject, biedt een frisse kijk op stedelijk ontwerp en de relatie tussen kunst, architectuur en technologie. Met behulp van unieke grafische elementen en innovatieve technologieën, is dit project gericht op het verbeteren van de stedelijke ervaring en het bevorderen van de culturele identiteit van de stad.

Het idee achter Urban Vision is ontstaan uit een diepgaande studie van stedelijke details en de betekenis ervan. Door deze details te begrijpen en te waarderen, kunnen we de stedelijke cultuur versterken en kleurrijke ontwerpen creëren die de stad verfraaien en de milieubeleving van mensen verbeteren. Het doel is om de stedelijke cultuur en geschiedenis voortdurend te behouden, te ontwikkelen en te versterken.

Wat Urban Vision onderscheidt van andere ontwerpen is de focus op het aanpassen van het ontwerp aan de behoeften en gewoonten van de stad en haar bewoners. Door uitgebreid onderzoek en observatie van verschillende stedelijke scènes en het gedrag van mensen in de omgeving, hebben de ontwerpers effectieve transformatieplannen ontwikkeld. Ze hebben bestaande elementen zoals trottoirs, fietspaden, verkeersborden, bomen en verlaten straatlantaarns omgevormd tot patronen en afbeeldingen die de stad "repareren" en beschadigde faciliteiten en apparatuur karakter geven.

Urban Vision maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en een verfproces om de duurzaamheid en esthetiek van het ontwerp te waarborgen. De afmetingen van het project variëren van 4440 mm (L) x 2040 mm (B) x 3020 mm (H) tot 10600 mm (L) x 500 mm (B) x 3650 mm (H), afhankelijk van de specifieke locatie en toepassing.

Een van de meest opvallende kenmerken van Urban Vision is de interactie met de omgeving en de mensen. Het ontwerp omvat een digitaal innovatiecorridorlogo en verschillende vormen van stedelijke landschapselementen. De zeven punten met borden vormen ook een prachtig landschap dat veel mensen aantrekt om te stoppen en te kijken. Dit draagt bij aan de levendigheid en aantrekkelijkheid van de stad.

Het project is ontworpen in Shenzhen en voltooid in september 2022. Het is geïnstalleerd in oktober 2022 en heeft sindsdien veel lof ontvangen. Urban Vision is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs erkent de creatieve en innovatieve benadering van het ontwerp en de bijdrage ervan aan de verbetering van de levenskwaliteit en de stedelijke omgeving.

Urban Vision is een voorbeeld van hoe design, innovatie en technologie kunnen samenkomen om de stedelijke omgeving te verbeteren en de culturele identiteit van een stad te versterken. Het project illustreert de kracht van creativiteit en de impact die ontwerp kan hebben op de manier waarop we onze steden ervaren. Met Urban Vision wordt de stad een levend kunstwerk dat mensen inspireert en betovert.

Foto Credits: Fotograaf Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Be Genius Design
Afbeeldingscredits: Photo # 1: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 2: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 3: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 4: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 5: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Video Credits: Zhong Cheng, 2022
Projectteamleden: Designer: Zhong Cheng, Designer: Lang Shangfei, Designer: Feng Kexin
Projectnaam: Longgang District
Projectklant: Be Genius Design


Longgang District IMG #2
Longgang District IMG #3
Longgang District IMG #4
Longgang District IMG #5
Longgang District IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp