Speech Bubbie: Een Uniek Lettertype Geïnspireerd door Stripboeken

Ontworpen door Xu Hanmin

Inleiding

Speech Bubbie is een uniek lettertype dat zijn inspiratie haalt uit de grafische conventie van de tekstballonnetjes die vaak voorkomen in stripboeken. Het lettertype combineert de vorm van deze ballonnetjes met de structuur van letters en Chinese karakters, waardoor een originele en leesbare typografie ontstaat.

Speech Bubbie is ontworpen door Xu Hanmin, een getalenteerde ontwerper die de verbinding zag tussen de grafische elementen van tekstballonnetjes en emotieoverdracht door middel van lettertypes. Door de vorm van de ballonnetjes te vereenvoudigen en de richting van de originele letterstreken te behouden, behoudt het lettertype zijn leesbaarheid terwijl het een speelse en unieke uitstraling heeft.

De inspiratie voor Speech Bubbie komt voort uit de veelvoorkomende grafische conventie van tekstballonnetjes in stripboeken. Net zoals lettertypes emoties kunnen overbrengen in geschreven tekst, realiseerde Xu Hanmin de connectie tussen deze twee grafische elementen. Door de vorm van de ballonnetjes over te nemen en toe te passen op letters en Chinese karakters, ontstond Speech Bubbie.

Het ontwerpproces omvatte het vereenvoudigen van de letterstreken tot generieke vormen van tekstballonnetjes, terwijl de oorspronkelijke richting behouden bleef. Dit resulteerde in een lettertype dat zowel herkenbaar als expressief is, en dat de leesbaarheid van de karakters behoudt.

Het Speech Bubbie lettertype kan worden toegepast in verschillende groottes en is geschikt voor zowel digitale als gedrukte toepassingen. Het is een unieke en speelse keuze voor grafisch ontwerpers, typografen en iedereen die op zoek is naar een creatieve manier om tekst weer te geven.

Speech Bubbie is gerealiseerd met behulp van Adobe Illustrator en handgetekende concepten. Het ontwerpteam, onder leiding van Xu Hanmin, heeft nauw samengewerkt om de visie van het lettertype tot leven te brengen.

De ontwikkeling van Speech Bubbie begon in 2012 in Shenyang en werd in 2021 voltooid in Shenzhen. Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de relatie tussen tekstballonnetjes en lettertypes, en heeft creatieve en technische uitdagingen overwonnen om een uniek en functioneel lettertype te creëren.

Speech Bubbie is niet alleen geschikt voor gebruik in stripboeken, maar kan ook worden toegepast in digitale communicatie, zoals tekstberichten en sociale media. Het lettertype voegt een speels en expressief element toe aan geschreven tekst en draagt bij aan een levendige visuele communicatie.

Het Speech Bubbie lettertype heeft internationale erkenning gekregen en is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Speech Bubbie is een uniek lettertype dat de wereld van stripboeken en typografie samenbrengt. Het combineert de herkenbare vorm van tekstballonnetjes met de structuur van letters en Chinese karakters, waardoor een speels en expressief lettertype ontstaat dat zowel leesbaar als uniek is. Of het nu wordt gebruikt in stripboeken, digitale communicatie of grafisch ontwerp, Speech Bubbie voegt een creatief element toe aan geschreven tekst en draagt bij aan een levendige visuele communicatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: xu han min
Afbeeldingscredits: xu hanmin
Projectteamleden: xu hanmin
Projectnaam: Speech Bubbie
Projectklant: xu han min


Speech Bubbie  IMG #2
Speech Bubbie  IMG #3
Speech Bubbie  IMG #4
Speech Bubbie  IMG #5
Speech Bubbie  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp