Ancora: Een Merk dat de Kunst van het Schrijven en Communiceren in ere houdt

Een Unieke Brand Identity die de Waarde van Analoge Communicatie benadrukt

In een tijdperk van digitale vooruitgang en technologie, waarin communicatie steeds meer gedigitaliseerd wordt, is er één merk dat de waarde van persoonlijke, analoge communicatie herontdekt: Ancora. Dit merk, gespecialiseerd in vulpennen en kantoorartikelen, streeft ernaar om de vreugde van het schrijven en tekenen vanuit het hart te herintroduceren en biedt een unieke ervaring met aanpasbare vulpennen en inktmenging met behulp van een cocktailshaker.

Ancora begrijpt dat schrijven meer is dan alleen het neerzetten van woorden op papier. Het merk omarmt de basisrituelen van het schrijven, zoals het vullen van de pen met inkt en het testen van de pen voordat er geschreven wordt. Door een ontwerp te creëren dat voor iedereen toegankelijk is, combineert Ancora de eenvoud van de vorm met de complexiteit van aanpassingsmogelijkheden.

Het symbool van Ancora is een handgeschreven lijn vanaf de punt van een vulpen, met in het midden een "A" als initiaal van de merknaam. Dit grafische ontwerp weerspiegelt kleurrijke inktvlekken en handgeschreven lijnen die met de pen zijn geschreven.

De producten en verpakkingen van Ancora zijn gemaakt van verschillende materialen, waardoor elk item uniek is. De grootte kan variëren, afhankelijk van het type product.

Het ontwerpteam van Ancora, onder leiding van creatief directeur Keiichiro Yanagi, heeft samengewerkt met art directors, grafisch ontwerpers, fotografen en projectmanagers om dit unieke merk tot leven te brengen. Het resultaat is een winkelervaring die de kleurrijke wereld van kantoorartikelen tot leven brengt en waar iedereen van kan genieten.

Als cadeau is een vulpen niet alleen perfect, maar biedt het ook een verhaal op zichzelf. Het is een symbool van persoonlijke communicatie en een uitnodiging om de wereld van het geschreven woord te verkennen.

De Ancora-winkel opende haar deuren in maart 2020 in Tokyo, Japan. Het merk is ontstaan uit een diepgaand onderzoek naar de behoeften van de consument en de wens om een plek te creëren waar mensen de kunst van het schrijven en communiceren kunnen ervaren.

Met zijn unieke benadering van branding en het herwaarderen van analoge communicatie heeft Ancora internationale erkenning gekregen. In 2023 werd dit ontwerp bekroond met de Platinum A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke ontwerpen die getuigen van professionaliteit, genialiteit en een bijdrage leveren aan het welzijn van de samenleving. Het winnen van deze prijs bevestigt Ancora's positie als een toonaangevend merk dat de grenzen van kunst, wetenschap, design en technologie verlegt en de wereld een betere plek maakt.

Ancora is niet zomaar een merk van vulpennen en kantoorartikelen. Het is een symbool van de kracht van persoonlijke communicatie en de schoonheid van het geschreven woord. Met zijn unieke ontwerpen en aandacht voor detail heeft Ancora een plek veroverd in de harten van liefhebbers van kantoorartikelen over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Keiichiro Yanagi
Afbeeldingscredits: Keiichiro Yanagi
Projectteamleden: Creative director: Keiichiro Yanagi Art directior: Keiichiro Yanagi Graphic designer: Joséphine Grenier Graphic designer: Yuka Minamino Graphic designer: Ryusei Sakurai Photography: Takashi Takayama Project manager: Minoru Aoishi Producer: Miho Nishikawa
Projectnaam: Ancora
Projectklant: Keiichiro Yanagi


Ancora IMG #2
Ancora IMG #3
Ancora IMG #4
Ancora IMG #5
Ancora IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp