Chihiro Otsuki's Visie van Contrast: 'Darkness and Light'

Samensmelting van Klassiek en Modern in Bekroond Posterontwerp

De poster 'Darkness and Light' van Chihiro Otsuki is een artistieke verkenning van Japanse klassieke literatuur en cultuur, vertaald naar een modern grafisch ontwerp.

Chihiro Otsuki, een naam die synoniem staat voor innovatieve ontwerpen, heeft met 'Darkness and Light' een poster gecreëerd die de essentie van Japanse klassieke boeken en cultuur vangt. Dit project, onderdeel van een residentieprogramma van het Nationaal Instituut voor Japanse Literatuur, onderzoekt en presenteert klassieke werken als levend erfgoed. Otsuki's ontwerp is een eerbetoon aan deze traditie, waarbij hij elementen van lakwerk en olieverfschilderijen combineert met de natuur en de mensheid.

Wat 'Darkness and Light' onderscheidt, is de harmonieuze integratie van klassieke en moderne stijlen. Het ontwerp illustreert de convergentie van boeken, literatuur en kunst en toont de onbegrensde mogelijkheden van klassieke cultuur en kunst. Otsuki heeft een grafisch ontwerp ontwikkeld dat de kunstwerken van twee artiesten en de klassieke teksten van het instituut multidimensionaal benut. Het resultaat is een poster die niet alleen functioneel is, maar ook een hoge mate van milieubewustzijn uitstraalt door het gebruik van speciale inkt en papier.

De technische specificaties van de poster zijn indrukwekkend: met een breedte van 515 mm en een hoogte van 728 mm, gedrukt met UV-offset en plantaardige inkt op papier erkend door de Forest Stewardship Council. Deze specificaties benadrukken de duurzaamheid en kwaliteit van het ontwerp.

De interactie met het ontwerp is een reflectie van de contemplatie van de kunstenaars op oude verhalen en thema's, waarbij de invloed van traditionele cultuur op hun kunstwerken duidelijk wordt. 'Darkness and Light' presenteert een evenwichtige mix van oude en moderne stijlen, een illustratie van de integratie van boeken, literatuur en kunst.

Het project, gestart in 2017, had als doel de collectie klassieke boeken en het netwerk van specialisten van het Nationaal Instituut voor Japanse Literatuur toegankelijk te maken voor niet-onderzoekers. De tentoonstelling, waarvoor twee kunstenaars werden uitgenodigd, vond plaats van 11 tot en met 17 januari.

De poster 'Darkness and Light' is niet alleen een visuele weergave van de klassieke thema's zoals geïnterpreteerd door de kunstenaars, maar ook een demonstratie van de potentie van klassieke cultuur die ten grondslag ligt aan hun expressie. Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bekrachtigen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chihiro Otsuki
Afbeeldingscredits: Chihiro Otsuki
Projectteamleden: Chihiro Otsuki
Projectnaam: Darkness and Light
Projectklant: Chihiro Otsuki


Darkness and Light IMG #2
Darkness and Light IMG #3
Darkness and Light IMG #4
Darkness and Light IMG #5
Darkness and Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp