De Nieuwe 1930: Een Nostalgische Reis naar de Toekomst van Cinema

Een moderne interpretatie van Art Deco door Tangible Design

Tangible Design creëert een unieke visuele identiteit voor een bioscoop, geïnspireerd door de Art Deco-stijl van de jaren '30 en de klassieke elementen van de bioscoopinterieurs.

Studio Tangible nam de taak op zich om de visuele elementen van een bioscoop opnieuw vorm te geven, geïnspireerd door verschillende interieurelementen van de bioscoop zelf. Het hoofdmotief was de lambrisering die in het interieur werd gebruikt, geïnspireerd door de Art Deco-stijl van de jaren '30. Ze interpreteerden het 'Dual Frame' op een moderne manier en gebruikten dit grafische element als een sleutelcomponent in zowel de ruimte als de visuele aspecten. Dit alles harmoniseerde om een consistente esthetiek en merkervaring te creëren.

De 'Dual Frame'-vorm van de lambrisering wordt oneindig toegepast op verschillende bewegwijzeringen en pictogrammen door uit te breiden, te minimaliseren en te combineren. Dit voegt uniciteit toe aan het ontwerp door de klasse van de bioscoop zelf te benadrukken. Het ontwerp is succesvol ontwikkeld met interactieve visuele elementen die gebruikers de nostalgie van een bezoek aan een oude bioscoop laten ervaren, evenals de volledige ervaring van de multiplex van moderne media-inhoud.

De reden waarom Studio Tangible hun focus verschoven naar de lambrisering van het bioscoopinterieur was dat het motief in lijn was met de merkfilosofie van LOTTE cinema en de inherente waarden van de filmindustrie. Ze resoneren met het vastleggen van momenten van geluk door foto's en video's te maken, in de hoop dat dat moment voor altijd zal duren. Hierdoor konden ze inzichten krijgen in de diverse ervaringen die klanten op het platform ervaren.

Voor de Cinema Entry Signage werkte de studio met Tank 1.2mm verzinkt plaatijzer met de aangewezen kleur (3M 7725-12) en werkte het af met een verfafwerking. Vervolgens werkten ze met Thk 3mm Acryl met de aangewezen kleur (3M 7725-131) die gelaserd is en afgewerkt met verf. Ze plakten het stuk samen met een Thk 3mm PC (gebruikt voor verlichting) samen met het voorblad. Ten slotte voltooiden ze het door een vel snijden (Black3c). Ze werkten met een formaat van 1.300mm X 200mm.

In ruimtes zoals multiplexen waar inhoud en diensten overvloedig zijn, speelt de stroom een belangrijke factor in de algehele merkervaring. Studio Tangible heeft strategieën bedacht om de interactie van de klantenervaring in de bioscoop te verdiepen door samen te werken met een interieurontwerper. De wandgrafieken binnen de ruimte en pictogrammen werden op een natuurlijke manier toegepast met een natuurlijke stroom van beweging in overweging.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Copyrights behoren tot Tangible Design, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TANGIBLE DESIGN
Afbeeldingscredits: #1 : Photographer Yoon Seuk Shim, Lotte Cinema, 2020. #2: Photographer Yoon Seuk Shim, Lotte Cinema, 2020. #3 : Photographer Yoon Seuk Shim, Lotte Cinema, 2020. #4: Photographer Yoon Seuk Shim, Lotte Cinema, 2020. #5: Photographer Yoon Seuk Shim, Lotte Cinema, 2020.
Projectteamleden: Creative Director: Yoon Seuk Shim Design Strategy: Somin Lee Designer: Jungsun Shin Designer: Seohee Min
Projectnaam: New 1930
Projectklant: TANGIBLE DESIGN


New 1930 IMG #2
New 1930 IMG #3
New 1930 IMG #4
New 1930 IMG #5
New 1930 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp