La Gambeta: Een Symbool van Vrouwelijke Pracht

Chinees Ontwerp Vermengt Traditionele Symboliek met Moderne Elegantie

La Gambeta, een ontwerp van Chen Zilong, Yang Chao en Teng Juan, belichaamt een unieke fusie van Chinese culturele elementen en hedendaags design, gericht op het verrijken van de vrouwelijke levensstijl.

De identiteit van La Gambeta, een designerwinkel gespecialiseerd in vrouwelijke accessoires, parfums en dagelijkse benodigdheden, is diep geworteld in de rijke symboliek van de Chinese cultuur. Het logo, een samensmelting van de letters "g" en "L", is geïnspireerd op traditionele Chinese knopen die voorspoed en geluk symboliseren. Deze elementen zijn niet alleen een wens voor klanten, maar vormen ook de kern van het merk, waarbij elke vrouw zich gewijd en vernuftig voelt door de producten die ze gebruikt.

De ontwerpers hebben zich laten inspireren door Chinese bloemen- en vogelschilderijen, waarbij de diversiteit van flora en fauna de unieke charme van vrouwen weerspiegelt. Dit concept is naadloos geïntegreerd in een moderne internationale stijl, waardoor La Gambeta zich onderscheidt als een exclusief high-end merk in Yiwu, China. Het merk streeft ernaar niet alleen de schittering van vrouwen uit te lichten, maar ook de symbiotische relatie tussen verleiding en natuur te versterken.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën. De geuren van de producten worden bijvoorbeeld direct geëxtraheerd uit de planten die het thema van de verpakking vormen, wat resulteert in een natuurlijke en milieuvriendelijke productlijn. De afmetingen van de producten zijn over het algemeen 120mm in lengte, 100mm in breedte en 50mm in hoogte, met ruimte voor persoonlijke aanpassingen.

De interactie met het merk begint bij het logo, ontworpen met professionele software, waarbij de connectie tussen de letters L en G centraal staat. De ontwerpers hebben traditionele elementen van bloemen en vogels opnieuw geïnterpreteerd met behulp van kunstmatige intelligentie, wat resulteert in een bevredigend en eigentijds beeldmerk.

De ontwikkeling van La Gambeta, gestart in maart 2023 en voltooid in december 2023 in Yiwu, China, is gebaseerd op grondig onderzoek naar de Chinese bloemen- en vogelthema's. Dit onderzoek heeft geleid tot een merk dat de schoonheid van de natuur en de Oosterse vrouw viert, met een nadruk op ecologie en vrouwenzorg als een uiting van persoonlijkheid en levenshouding.

De grootste uitdaging voor de ontwerpers was het vinden van elementen die de mysterieuze kant van vrouwen kunnen ontwaken. Door te putten uit Chinese bloemen- en vogelschilderijen en wetenschappelijke plantenextracties te gebruiken, creëerden ze een veelzijdige ervaring die zowel visueel als olfactorisch is. De mogelijkheid tot personalisatie verzekert dat elke consument een unieke waarde en uitstraling ervaart.

La Gambeta is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prijs benadrukt de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guo Tingting
Afbeeldingscredits: Image #1: Chen Zilong Image #2: Chen Zilong Image #3: Yang Chao Image #4: Yang Chao Image #5: Teng Juan
Projectteamleden: Designer: Chen Zilong Designer: Yang Chao Designer: Teng Juan
Projectnaam: La Gambeta
Projectklant: Hengdian College of Film & Television


La Gambeta IMG #2
La Gambeta IMG #3
La Gambeta IMG #4
La Gambeta IMG #5
La Gambeta IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp