Revolutionaire Duurzaamheid in Jubileum Branding

Grafische Sabbioni viert 60 jaar met innovatief ontwerp

In een samensmelting van traditionele druktechnieken en moderne esthetiek, presenteert Grafiche Sabbioni een baanbrekend duurzaam brandingproject.

De inspiratie voor het ontwerp is geput uit de traditionele letterpers en linotype drukprocessen, die naadloos zijn geïntegreerd met hedendaagse typografie. Het resultaat is een eigentijdse branding die de expertise van Sabbioni in duurzaamheid en traditioneel drukwerk benadrukt. Het jubileumboek, gedrukt in zeven kleuren op FSC-gecertificeerd papier, en de bijbehorende materialen zijn een toonbeeld van milieubewustzijn en designinnovatie.

De technische realisatie van het project was een uitdaging op zich. Met behulp van letterpers, linotype druk en moderne digitale programma's is een eindproduct samengesteld dat zowel esthetisch als ecologisch verantwoord is. De verpakking en agenda zijn gedrukt op 100% gerecycled materiaal in twee Pantone kleuren en CMYK, wat de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf onderstreept.

De uitdagingen die het team moest overwinnen waren niet gering. Het begon met experimenten met letterpers en linotype systemen om vernieuwende typografische oplossingen te vinden. Het streven was een volledig duurzaam project te creëren, van het ontwerp van de doos tot het redactionele werk, met minimale verspilling van papier en duurzame inkten. Deze experimenten werden vervolgens digitaal verder ontwikkeld om een hedendaagse uitstraling te verkrijgen.

De presentatie van het project aan de markt in eind 2023 was een belangrijk moment voor Grafiche Sabbioni. Het markeert niet alleen een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf, maar ook een stap voorwaarts in de richting van duurzame innovatie binnen de grafische industrie. Het project heeft terecht de Gouden A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024 ontvangen, een erkenning voor uitzonderlijke ontwerpprestaties die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen.

De intellectuele eigendomsrechten van dit unieke brandingproject behoren toe aan Paul Henry Robb en Moira Bartoloni, die met hun creatieve visie en toewijding aan duurzaamheid een nieuwe standaard hebben gezet in de wereld van promotionele branding.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Paul Henry Robb & Moira Bartoloni, 2023
Projectteamleden: Paul Henry Robb Moira Bartoloni
Projectnaam: Sabbioni Branding
Projectklant: Grafiche Sabbioni


Sabbioni Branding IMG #2
Sabbioni Branding IMG #3
Sabbioni Branding IMG #4
Sabbioni Branding IMG #5
Sabbioni Branding IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp