Memory of Jiangnan: Een Poëtische Verbeelding van Jiangnan Cultuur

Een Posterontwerp van Yi Wu en Yanghua Yao

Inleiding

De Memory of Jiangnan poster, ontworpen door Yi Wu en Yanghua Yao, is een eerbetoon aan de prachtige Jiangnan cultuur in China. Geïnspireerd door de poëzie en nostalgie die Jiangnan oproept, is deze poster een visuele verbeelding van de charme en esthetiek van deze regio.

De unieke eigenschappen van het ontwerp

Memory of Jiangnan is gebaseerd op traditionele Chinese poëzie. Het basisgedeelte van het ontwerp verwijst naar de kenmerken van orakelbotinscripties en zegelschrift, maar is vereenvoudigd. In het algehele ontwerp hebben de ontwerpers traditionele elementen grafisch getransformeerd, 3D-experimenten uitgevoerd en deconstructie en hercreatie toegepast. Ze hebben geprobeerd de balans tussen traditie en moderniteit te vinden en te doorbreken. Met deze poster willen ze de charme van de Jiangnan cultuur, Chinese karakters en oude gedichten aan de wereld laten zien.

Technische specificaties en realisatietechnologie

De Memory of Jiangnan poster heeft een afmeting van 70*100 cm en is gemaakt met behulp van digitale printtechnologie. Deze technologie maakte het mogelijk om de complexe grafische elementen en details van het ontwerp nauwkeurig weer te geven.

De uitdagingen en onderzoek achter het ontwerp

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van Memory of Jiangnan was het deconstrueren en herconstrueren van de elementen van de Jiangnan cultuur. De ontwerpers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar traditionele Chinese poëzie, orakelbotinscripties en zegelschrift om een diepgaand begrip van de cultuur en esthetiek van Jiangnan te krijgen. Dit onderzoek heeft hen geholpen om de juiste grafische elementen en stijl te kiezen om de essentie van Jiangnan vast te leggen.

Prijzen en erkenning

Het ontwerp van Memory of Jiangnan is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel goed ontworpen als praktisch en innovatief zijn. Het ontwerp van Memory of Jiangnan werd geprezen vanwege de integratie van industriële normen en technische kenmerken, en de bijdrage aan een betere wereld.

Memory of Jiangnan is niet zomaar een poster, het is een artistieke verbeelding van de schoonheid en poëzie van de Jiangnan cultuur. Met dit ontwerp laten Yi Wu en Yanghua Yao zien hoe traditie en moderniteit harmonieus kunnen samenkomen in een visueel meesterwerk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YI WU
Afbeeldingscredits: YI WU
Projectteamleden: YI WU YANGHUA YAO
Projectnaam: Memory of Jiangnan
Projectklant: YI WU


Memory of Jiangnan IMG #2
Memory of Jiangnan IMG #3
Memory of Jiangnan IMG #4
Memory of Jiangnan IMG #5
Memory of Jiangnan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp