Herfstlicht Schittert in Bekroond Grafisch Ontwerp

Speed International Group Co., Ltd. verbindt technologie met kunst

De Taoyuan Art and Technology Art Festival onthult een uniek grafisch ontwerp dat de schoonheid van de herfst en de kracht van vrouwen viert.

De Taoyuan Art and Technology Art Festival van 2021 heeft een nieuwe dimensie gekregen door de introductie van 'Autumn Glitter', een grafisch ontwerp dat de aandacht trekt met zijn vernieuwende benadering. Speed International Group Co., Ltd., de ontwerpers achter dit project, hebben een visueel spektakel gecreëerd dat de lokale cultuur en gendergelijkheid promoot door de rol van vrouwen in klassieke literaire werken te herinterpreteren. De verbinding tussen de vrouwelijke perspectieven in deze teksten en de natuurlijke schoonheid van een lokale vijver is een uitnodiging tot gesprek over de relatie tussen mens, natuur en zelf.

Wat 'Autumn Glitter' onderscheidt van andere ontwerpen is de integratie van technologie en podiumkunsten binnen het thema 'herfstlicht, vijverwater en dans'. De ontwerpers hebben een kleurenpalet gekozen dat geïnspireerd is door hedendaagse Taiwanese esthetiek en dit gecombineerd met gecodeerde pixel lettertypen om de poëzie binnen de technologietentoonstelling te presenteren.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van een dominante rode kleur en een gepixelde lettertype, wat de verfijning en elegantie van moderne technologie uitstraalt. Het embleem, in de vorm van een zon, symboliseert de stralende schittering van de herfstzon, terwijl de waterdruppels in het ontwerp een gevoel van rust en kalmte oproepen. De toevoeging van levendige roze tinten benadrukt de zachte en delicate eigenschappen die kenmerkend zijn voor het seizoen.

De hoofdafmetingen van het grafische ontwerp zijn 296mm in de breedte en 210mm in de hoogte wanneer uitgevouwen. Het ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel, met de mogelijkheid om te worden gedemonteerd in afzonderlijke eenheden, wat een hoge mate van veelzijdigheid biedt voor verschillende toepassingen en objecten.

Deze innovatie is niet onopgemerkt gebleven; 'Autumn Glitter' heeft de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024 ontvangen. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp is geprezen om zijn integratie van best practices en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

De voltooiing van het project vond plaats in Taipei in 2022, na een diepgaand onderzoek naar de curatoriële methodologie van Harald Szeemann's 'totale kunst', zoals beschreven in zijn boek 'Der Hang zum Gesamtkunstwerk'. Het festival zal een nieuwe focus hebben, die de pracht van herfstlicht, vijverwater en dans benadrukt. Terwijl het zijn integratie van technologie en podiumkunsten behoudt, streeft het festival ernaar een onderscheidende mix van hedendaagse Taiwanese esthetiek te presenteren. Het evenement zal een must-attend zijn voor kunstliefhebbers en diegenen die geïntrigeerd zijn door de kruising van kunst en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Speed International Group Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Speed International Group Co., Ltd., 2023
Projectteamleden: Speed International Group Co., Ltd.
Projectnaam: Autumn Glitter
Projectklant: Speed International Group Co., Ltd.


Autumn Glitter IMG #2
Autumn Glitter IMG #3
Autumn Glitter IMG #4
Autumn Glitter IMG #5
Autumn Glitter IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp