Stijlvol Duurzaam: Bright Side Goods

De Eco-Chique Identiteit van Bilan Liu

Bilan Liu's Bright Side Goods verweeft duurzaamheid met moderne elegantie, en creëert een visuele identiteit die zowel het milieu als het oog behaagt.

De inspiratie voor het ontwerp van Bright Side Goods is een samensmelting van milieuvriendelijkheid en moderne stijl. Bilan Liu, gedreven door de toewijding van het merk aan duurzaamheid en modieus ontwerp, streefde ernaar een visueel verhaal te creëren dat deze idealen weerspiegelt. Haar onderzoek naar duurzame designtrends en consumentenvoorkeuren leidde tot de creatie van een ontwerp dat zorg voor het milieu combineert met moderne verfijning.

Wat het ontwerp van Bright Side Goods onderscheidt, is de vermenging van duurzaamheid met een moderne stijl, wat aantrekkelijk is voor milieubewuste consumenten. Het bedrijf creëert woonproducten met gerecyclede en geüpcyclede materialen, waardoor het meer is dan alleen een merk - het is een toewijding aan het milieu en aan design. Hun missie is om milieubewustzijn te combineren met visuele aantrekkelijkheid, waardoor een unieke identiteit ontstaat die de impact op het milieu vermindert en tegelijkertijd de esthetiek van het huis verhoogt.

Bij de realisatie van het ontwerp van Bright Side Goods lag de focus op vernieuwing, continuïteit en een gezellige huiselijke sfeer. Het logo combineert een hart met de letter 'B', met geïntegreerde symbolen van een bank en lamp, die comfort en licht vertegenwoordigen. Deze elementen weerspiegelen de toewijding van het merk aan duurzame, stijlvolle leefruimtes. Het hart symboliseert compassie en duurzaamheid, terwijl de 'B' direct Bright Side Goods vertegenwoordigt. Dit logo is meer dan een symbool; het vertelt het verhaal van de toewijding van het merk aan het verrijken van huizen met milieuvriendelijke elegantie en warmte.

De visuele identiteit van Bright Side Goods is ontworpen om goed te functioneren op verschillende media, van grote billboards tot kleine telefoonschermen. Het logo kan van grootte veranderen en blijft duidelijk leesbaar bij een breedte van 30mm voor drukwerk en 60 pixels breed voor digitaal gebruik. De hoofdkleur blauw en de witruimtes zijn consistent in alle toepassingen, waardoor de uitstraling van het merk overal hetzelfde blijft. Het lettertype Proxima Nova wordt in verschillende groottes gebruikt, zodat het zowel in druk als online makkelijk te lezen is. Onze ontwerprichtlijnen helpen ervoor te zorgen dat het logo, de kleuren, lettertypen en afbeeldingen consistent blijven over alle materialen.

De ontwerpinteractie van Bright Side Goods zorgt voor een naadloze, uniforme ervaring over alle platformen heen. Van de eerste kennismaking op een visitekaartje tot de reis op de website, het presenteert een samenhangend merkimago. Het logo fungeert als een constante, die gebruikers begeleidt door hun interactie met het merk, zowel online als in de winkel.

Het project begon en eindigde in 2023 en werd genomineerd voor prestigieuze prijzen, waaronder de IDA Gold, Muse Silver Award en NYX Gold Awards. In onderzoek voorafgaand aan het ontwerp werden enquêtes en studies uitgevoerd, waarbij informatie online en via interviews werd verzameld. De bevindingen toonden aan dat mensen de voorkeur geven aan producten die milieuvriendelijk zijn en er goed uitzien. Dit hielp bij het creëren van een ontwerp dat aansluit bij deze voorkeuren, wat gunstig is voor het bedrijf en de groene vormgeving ondersteunt.

De grootste uitdaging bij het creëren van het ontwerp voor Bright Side Goods was het vinden van de juiste balans tussen milieuvriendelijkheid en een moderne, stijlvolle uitstraling, waarbij ervoor gezorgd moest worden dat het ook aansloot bij markttrends. Er moest rekening gehouden worden met de historische en sociale facetten van duurzaam ontwerp tegenover hedendaagse esthetiek. Er waren uitdagingen met betrekking tot milieuvoorschriften en de zoektocht naar duurzame materialen en methoden die compatibel zijn met het ontwerp.

Dit ontwerp is bekroond met een Iron in de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2024. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en competente technische kenmerken, bieden ze vervulling en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bilan Liu
Afbeeldingscredits: Illustrator Bilan Liu, 2023.
Projectteamleden: Bilan Liu
Projectnaam: Bright Side Goods
Projectklant: Bright Side Goods


Bright Side Goods IMG #2
Bright Side Goods IMG #3
Bright Side Goods IMG #4
Bright Side Goods IMG #5
Bright Side Goods IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp