Bekijk de Koreaanse geschiedenis: Een unieke benadering van geschiedenisboeken

Een ontwerp van Jaehun Kim

Hoewel geschiedenis een moeilijk onderwerp kan zijn, kan het interessanter worden gemaakt als het op de juiste manier wordt aangepakt. Het ontwerp van de omslag drukt het perspectief van het bekijken van geschiedenis uit om aan te tonen dat het bestuderen van geschiedenis gemakkelijker kan worden gemaakt. Voor de middelbare school zijn de twee leerboeken geconfigureerd met dezelfde lay-out om de ervaring van het voelen van geschiedenis op een ontspannen manier weer te geven. Het ontwerp van de omslag van het leerboek voor de middelbare school heeft als doel een beeld te geven van de moderne student die verbonden is met verschillende tijdperken in dezelfde ruimte.

Er zijn 3 geschiedenisleerboeken, waarbij het concept van de omslagafbeeldingen voor de leerboeken voor de middelbare en middelbare school geschiedenis ontmoeten. De eenvoudige diamantvormige grafische afbeelding en het lettertype in het midden drukken de naam van het onderwerp uit en behouden de consistente identiteit van de geschiedenisleerboeken.

Verschillende nabewerkingsmethoden werden gebruikt om de implementatie van het ontwerpconcept te maximaliseren. Met de diamantvorm in het midden werden stickers en epoxy effectief gebruikt om de achtergrondkleur aan te passen en een premium uitstraling te genereren. Er werd een krasbestendige coating gebruikt om krassen en scheuren tijdens het gebruik tot een minimum te beperken.

De geschiedenisleerboeken bieden niet alleen informatie, maar ook diensten voor communicatie tussen studenten en docenten. Diverse apps en websites om docenten te helpen lesgeven en studenten te helpen leren, verbeteren het gebruikersgemak. De diensten versterken het merk van de Visang geschiedenisleerboeken door een consistente identiteit.

Dit project werd gestart in maart 2019 en werd in augustus 2019 voltooid in Seoul, Korea. Als gevolg van de vele concurrenten op de Koreaanse markt voor leerboeken, is een gedifferentieerd omslagontwerp een sleutelelement om de concurrentie te winnen. Concepten en afbeeldingen die aansluiten bij studenten, naast de unieke identiteitsstrategie voor geschiedenisleerboeken, stelden ons in staat om ons product te onderscheiden van andere. Meer dan wat dan ook, hoge gebruikerstevredenheid is de waarde die Visang geschiedenisleerboeken nastreven.

Zonder afbeeldingen van historische artefacten op de omslag, worden gebruikers niet gemakkelijk herinnerd aan de inhoud van het onderwerp. Om deze reden hebben veel geschiedenisleerboeken uiteindelijk vergelijkbare omslagontwerpen gekregen. De belangrijkste taak was om een idee te implementeren dat verschilde van de norm, en na veel inspanning werd het concept "Geschiedenis bekeken door ons" gecreëerd. Als gevolg hiervan slaagden Visang geschiedenisleerboeken erin zich te onderscheiden en veel steun van studenten te krijgen.

Het ontwerp van de omslag drukt het perspectief van het bekijken van geschiedenis uit om aan te tonen dat het bestuderen van geschiedenis gemakkelijker kan worden gemaakt. Voor de middelbare school zijn de twee leerboeken geconfigureerd met dezelfde lay-out om de ervaring van het voelen van geschiedenis op een ontspannen manier weer te geven. Het ontwerp van de omslag van het leerboek voor de middelbare school heeft als doel een beeld te geven van de moderne student die verbonden is met verschillende tijdperken in dezelfde ruimte. De eenvoudige diamantvormige grafische afbeelding en het lettertype in het midden drukken de naam van het onderwerp uit en behouden de consistente identiteit van de geschiedenisleerboeken.

Afbeelding credits: VISANG

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2020. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionele opmerkelijkheid die uitblinken in uitmuntendheid en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en wekken positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: VISANG
Afbeeldingscredits: VISANG
Projectteamleden: Art Director : kyoungmi Yoo Designer : seyeon Jeong Designer : yoonjeong Kang Designer : kyounghee Kim Designer : jisoo Kim
Projectnaam: Viewing History
Projectklant: VISANG


Viewing History IMG #2
Viewing History IMG #3
Viewing History IMG #4
Viewing History IMG #5
Viewing History IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp