Yunnan Tech en Business University presenteert: Snow Peak

Een unieke visuele identiteit geïnspireerd op het Potala Paleis

Yunnan Tech en Business University onthult hun nieuwste ontwerp, Snow Peak, een visuele identiteit geïnspireerd op het majestueuze Potala Paleis in Tibet. Het project, dat de unieke eigenschappen van het paleis en de Tibetaanse cultuur belicht, biedt een frisse kijk op hotelarchitectuur en -ontwerp.

Als een opvallend gebouw in Lhasa en zelfs in Tibet, is het Potala Paleis een wereldwijd cultureel erfgoed en het meest heilige gebouw in de ogen van de Tibetanen. Het ontwerpteam koos daarom de basiselementen van de hotelarchitectuur, de "pilaren", als ontwerpelementen. Door middel van tweedimensionale technieken creëerden ze een driedimensionaal abstract beeld van het Potala Paleis, waardoor een sterke regionale stijl van het hotel naar voren komt.

Het LHASA HOSTEL (Potala Paleis) is gelegen aan de oostkant van het Potala Paleis. De goed ontworpen feature viewing room biedt de mogelijkheid om de schoonheid van het Potala Paleis te bewonderen zonder het huis te verlaten. Open de automatische gordijnen en het Potala Paleis verschijnt langzaam voor je ogen, een ervaring die door iedereen wordt gewaardeerd.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp worden verder benadrukt door de technologie die wordt gebruikt om het te realiseren. Het logo op alle papieren promotiematerialen maakt gebruik van embossing technologie, waarbij het licht en de schaduw van het logo worden gebruikt om een driedimensionaal effect te creëren.

Dit VI-ontwerp wordt voornamelijk gebruikt in kantoorbenodigdheden en hotelsupplies en wordt gemaakt volgens reguliere maten. De belangrijkste design tags zijn Tibetaans, Potala Paleis, Hotel, Visuele Identiteit en Territorialiteit.

De interactie met het ontwerp wordt verder versterkt door het gebruik van print- en verftechnieken op het hotelbeddengoed. Door het hotellogo en gerelateerde elementen slim op het beddengoed te printen, wordt het merkimago van het hotel versterkt door gepersonaliseerde ontwerptechnieken.

Het project, dat begon in maart 2022 in Kunming en eindigde in mei 2022, richtte zich op hoe verfijnde ontwerpelementen te gebruiken om het karakter van het hotel nauw te verbinden met het majestueuze Potala Paleis. Door veldonderzoek en analyse werden uiteindelijk de meest kenmerkende pilaren van het hotelgebouw gebruikt om het logo en het identificatiesysteem van het hotel vorm te geven.

De grootste uitdaging van het hele ontwerp was hoe een beknopte ontwerptaal te gebruiken om het hotel te integreren met het complexe en veranderlijke landmark, het Potala Paleis. Het resultaat is een ontwerp dat een sterke regionale stijl uitstraalt en werd bekroond met de Zilveren A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lin Hai
Afbeeldingscredits: Lin Hai
Projectteamleden: Liu Kaiyi Zhang Weiwei
Projectnaam: Snow Peak
Projectklant: Lin Hai


Snow Peak IMG #2
Snow Peak IMG #3
Snow Peak IMG #4
Snow Peak IMG #5
Snow Peak IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp