Kayan 2022: Een Uniek Kalenderontwerp dat Kunst en Functionaliteit Combineert

Ontworpen door Hassan Taher, combineert deze kalender esthetiek en bruikbaarheid op een innovatieve manier

De Kayan 2022 kalender, ontworpen door Hassan Taher, is een uniek stuk dat de grenzen van design en functionaliteit verlegt. Geïnspireerd door de architectuur en het logo van Kayan, is deze kalender een perfecte combinatie van vorm en functie.

Hassan Taher haalde zijn inspiratie uit het logo van Kayan. Hij gebruikte de vereenvoudigde vormen uit het logo - driehoeken en vierkanten - om 12 unieke vormen te creëren die lijken op een gebroken kubus. Elke vorm creëert een uniek iconisch beeld, dat de architectuurontwerpen van het architectenbureau weerspiegelt.

Wat deze kalender onderscheidt van anderen, is het unieke concept om een kalenderontwerp te creëren dat een dubbele functie heeft en kan worden gebruikt nadat de kalenderdagen zijn verstreken. Het is ontworpen in een opvouwbaar zakformaat, waardoor het gemakkelijker is voor klanten om te verzamelen en te overwegen. Wanneer de kalender wordt geopend, verandert deze in een groot vierkant poster dat op een bord of muur kan worden weergegeven. De data zijn grijs van kleur en de weekenden zijn anders gekleurd voor gemakkelijkere identificatie. De cijfers stromen rond de unieke iconische vormen. Het ontwerp is zeer eenvoudig en kan gemakkelijk worden gelezen zonder de noodzaak om dagen boven de data toe te voegen.

De kalender is gedrukt op houtvrij papier van 170 gsm en vervolgens gevouwen tot een vierkant. Het is dubbelzijdig, met aan de ene kant het kalenderontwerp en aan de andere kant een collage van architectuurdetails.

De Kayan 2022 kalender biedt veel witruimte voor de gebruiker om notities toe te voegen en belangrijke data te markeren, wat het zeer praktisch en functioneel maakt. Wanneer het jaar eindigt, kan de poster worden omgedraaid om te dienen als een decoratieve poster die het unieke ontwerp van de architectuur ontworpen door Kayan Office weergeeft.

Het project begon in augustus in Koeweit en werd in december gedrukt en verspreid onder de klanten van Kayan. Het ontwerp van de kalender was een uitdaging, maar het resultaat is een uniek stuk dat zowel functioneel als esthetisch is.

De Kayan 2022 kalender is bekroond met de Iron A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, ze bieden vervulling en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.

De Kayan 2022 kalender is een perfect voorbeeld van hoe design en functionaliteit kunnen samenkomen om een uniek en bruikbaar stuk te creëren. Het is niet alleen een kalender, maar ook een kunstwerk dat kan worden tentoongesteld en bewonderd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hassan Abdullah Taher
Afbeeldingscredits: Photos credits belong to JACK WOZNIAK, Photographer Optional Image: #03_hassan_taher_kayan_calendar, Working Room Render belongs to NORDES design group (and was used for presentation purpose only)
Projectteamleden: Hassan Abdullah Taher
Projectnaam: Kayan 2022
Projectklant: Hassan Abdullah Taher


Kayan 2022 IMG #2
Kayan 2022 IMG #3
Kayan 2022 IMG #4
Kayan 2022 IMG #5
Kayan 2022 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp