Chinese Stijl Koffie: Een Unieke Mix van Traditionele Chinese Cultuur en Koffie

Weina Xiao's bekroonde ontwerp combineert Peking Opera en koffie in een verbluffende visuele ervaring

In een wereld waarin koffie een universeel symbool van verfijning en cultuur is geworden, heeft ontwerper Weina Xiao een unieke draai gegeven aan deze geliefde drank. Haar ontwerp voor een Chinese koffiemerk, genaamd 'Chinese Stijl Koffie', combineert elementen van traditionele Chinese cultuur met de moderne koffie-ervaring. Het resultaat is een reeks verpakkingen en posters die de kijker meenemen op een visuele reis door de rijke geschiedenis en tradities van China.

Weina Xiao's inspiratie voor dit project kwam van de traditionele Chinese cultuur, met name de Peking Opera. Ze merkte op dat de bewegingen van de personages in de Peking Opera interessant zijn en vergelijkbaar met de bewegingen van mensen die een koffiekopje oppakken. Deze observatie leidde tot het idee om de twee elementen te combineren in een reeks illustraties die een handgemaakt gevoel geven dankzij de stijl van potloodtekenen.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de integratie van traditionele Chinese elementen. De illustraties bevatten personages uit de Peking Opera, Chinese zwaardvechters en andere elementen van de Chinese cultuur. Deze elementen worden gecombineerd met moderne koffie-iconografie om een unieke en boeiende visuele ervaring te creëren.

De illustraties zijn gemaakt met behulp van de Procreate-software, waardoor een goede detailweergave en tastbaarheid worden behouden. De technische specificaties van het ontwerp omvatten een illustratiegrootte van 21cmx29.7cm, met een resolutie van 300 dpi.

De grootste uitdaging van dit project was het combineren van Chinese en westerse culturen. Het was belangrijk om de interesse en relevantie van de elementen te behouden, de details van de afbeelding nauwkeurig weer te geven en de visuele effecten te gebruiken in de verpakking en de poster.

Deze unieke combinatie van Chinese en westerse culturen heeft niet alleen geleid tot een boeiend ontwerp, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van een prestigieuze A' Design Award. De 'Chinese Stijl Koffie' ontving de Gouden A' Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan buitengewone, opvallende en trendsettende creaties die de wijsheid en het genie van de ontwerper weerspiegelen.

Met dit ontwerp heeft Weina Xiao een brug geslagen tussen de traditionele Chinese cultuur en de moderne koffie-ervaring. Het resultaat is een unieke en boeiende visuele ervaring die de kijker uitnodigt om de rijke geschiedenis en tradities van China te verkennen, terwijl hij geniet van een kopje koffie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WeinaXiao
Afbeeldingscredits: Image#1:illustration Weina Xiao,2021 Image#2:illustration Weina Xiao,2021 Image#3:illustration Weina Xiao,2021 Image#4:illustration Weina Xiao,2021 Image#5:illustration Weina Xiao,2021
Projectteamleden: Weina Xiao
Projectnaam: Chinese Style Coffee
Projectklant: WeinaXiao


Chinese Style Coffee IMG #2
Chinese Style Coffee IMG #3
Chinese Style Coffee IMG #4
Chinese Style Coffee IMG #5
Chinese Style Coffee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp