Pictomato: Een Creatieve Zelfpromotiecampagne met een Illustratieve Stadsplattegrond

Mathias Zimmermann

Inleiding

Mathias Zimmermann, een getalenteerde ontwerper, heeft met zijn project "Pictomato" een unieke en creatieve zelfpromotiecampagne gecreëerd. Het hoogtepunt van deze campagne is de "Pictomato Bern City Map", een prachtige illustratieve plattegrond van de stad Bern. Deze plattegrond combineert bekende bezienswaardigheden met persoonlijke insider tips en symboliseert tevens de filosofie en vaardigheden van het onlangs opgerichte ontwerpbureau "Pictomato".

De inspiratie voor dit project kwam tot Zimmermann tijdens een zweefvliegvlucht over zijn thuisstad. Terwijl hij genoot van het uitzicht, zag hij overal locaties die herinneringen en persoonlijke ervaringen opriepen. Na de landing kreeg hij het idee om deze visuele weergave van een plattegrond te gebruiken om zichzelf en zijn werk op een unieke manier te presenteren.

De "Pictomato Bern City Map" is niet zomaar een plattegrond. Het is een kunstwerk dat de filosofie en vaardigheden van Pictomato weerspiegelt. Door middel van pins op de kaart legt Zimmermann zijn werkethiek uit, toont hij persoonlijke interesses en laat hij zijn vaardigheden zien. Deze zelfpromotiecampagne omvat een poster, een serie ansichtkaarten, een animatie en een eenvoudige social media campagne om een cross-mediale benadering te demonstreren.

De plattegrond is gemaakt met behulp van Adobe Illustrator en bevat gedetailleerde illustraties van beroemde bezienswaardigheden en persoonlijke insider tips van Bern. Elk punt op de kaart heeft een legenda die de filosofie en vaardigheden van Pictomato uitlegt. Daarnaast is de plattegrond ook bedoeld als decoratieve poster en zijn de individuele illustraties gebruikt als ansichtkaarten.

De unieke eigenschappen van de "Pictomato Bern City Map" maken het een opvallend en onderscheidend ontwerp. Het is niet alleen functioneel als plattegrond, maar ook esthetisch aantrekkelijk als kunstwerk. Zimmermann heeft met dit project laten zien dat hij zowel technisch als creatief vaardig is en heeft hiermee een bron van inspiratie gecreëerd voor anderen.

Deze creatieve zelfpromotiecampagne heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in originaliteit en creativiteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn "Pictomato Bern City Map" heeft Mathias Zimmermann niet alleen een prachtige illustratieve plattegrond gecreëerd, maar ook een inspirerend voorbeeld van zelfpromotie. Dit project toont zijn talent, vaardigheden en creativiteit op een unieke en boeiende manier. Het is een ware blikvanger en een bron van inspiratie voor zowel ontwerpers als liefhebbers van kunst en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mathias Zimmermann
Afbeeldingscredits: All: Mathias Zimmermann
Projectteamleden: Mathias Zimmermann
Projectnaam: Pictomato Bern City Map
Projectklant: Mathias Zimmermann


Pictomato Bern City Map IMG #2
Pictomato Bern City Map IMG #3
Pictomato Bern City Map IMG #4
Pictomato Bern City Map IMG #5
Pictomato Bern City Map IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp