Speelse Afsluiting van het Schooljaar

Nanhua Kleuterschool viert met kinderkunst

De Nanhua Kleuterschool heeft een unieke manier gevonden om het schooljaar af te sluiten. Met een project dat de creativiteit en toekomstdromen van kinderen centraal stelt, creëren ze een onvergetelijke herinnering.

Elk kind koestert dromen over de toekomst. Deze dromen vormden de basis voor een bijzonder project bij de Nanhua Kleuterschool, ontworpen door Zhaocheng He. Het project, genaamd 'Graduation Season', gaf kinderen de kans om hun toekomstvisie te verbeelden door zelfportretten te schilderen. Deze portretten werden vervolgens gebruikt voor promotiemateriaal, waardoor elk kind de ster werd van hun eigen toekomstbeeld.

De kracht van het project ligt in de eenvoud en puurheid van de kindertekeningen. Zhaocheng He heeft de handgetekende illustraties zorgvuldig ontworpen en gerangschikt, wat resulteerde in een reeks materialen die niet alleen de kleuterschool promoten, maar ook een tastbare herinnering vormen aan de kindertijd. De illustraties werden gedrukt op milieuvriendelijk papier, wat het project een duurzaam karakter geeft.

De technische specificaties van het ontwerp zijn met precisie uitgewerkt, met een formaat van 400mm bij 200mm bij 80mm. Dit zorgvuldig gekozen formaat biedt voldoende ruimte voor de expressieve zelfportretten en de bijbehorende droomberoepen van de kinderen. Het project, dat slechts een maand duurde, heeft een blijvende indruk achtergelaten op zowel de kinderen als hun ouders.

Het succes van 'Graduation Season' ligt niet alleen in de charmante illustraties, maar ook in de interactie die het teweegbracht. De kinderen werden aangemoedigd om actief deel te nemen en hun enthousiasme was aanstekelijk. Ouders werden betrokken bij het proces, wat leidde tot een gemeenschapsgevoel en gedeelde trots.

Deze innovatieve benadering van Zhaocheng He heeft niet onopgemerkt mogen blijven. Het project werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Een erkenning die de creativiteit en originaliteit van het project onderstreept en Zhaocheng He's vermogen om kunst en design te combineren in een betekenisvolle ervaring voor kinderen.

De Nanhua Kleuterschool heeft met 'Graduation Season' een nieuwe standaard gezet voor hoe een educatieve instelling kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Het project illustreert hoe design en kunst een brug kunnen slaan tussen de verbeeldingswereld van kinderen en de realiteit, en hoe belangrijk het is om jonge geesten te koesteren en te vieren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhaocheng He
Afbeeldingscredits: Zhaocheng He
Projectteamleden: Zhaocheng He
Projectnaam: Nanhua Kindergarten
Projectklant: Nanhua Kindergarten


Nanhua Kindergarten IMG #2
Nanhua Kindergarten IMG #3
Nanhua Kindergarten IMG #4
Nanhua Kindergarten IMG #5
Nanhua Kindergarten IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp