Jiangxi Geïllustreerd: Een Visuele Ode aan Cultureel Erfgoed

Wang Ying's Illustraties Verweven Traditie met Moderniteit

Ontdek hoe Wang Ying's digitale kunst Jiangxi's culturele erfgoed nieuw leven inblaast door een unieke samensmelting van traditionele verhalen en moderne illustratietechnieken.

De Jiangxi Illustrated reeks is een eerbetoon aan de rijke culturele geschiedenis van de regio Jiangxi. Wang Ying, de ontwerper achter dit project, heeft een brug geslagen tussen het verleden en het heden door middel van haar digitale illustraties. Deze kunstwerken zijn niet alleen een weergave van de schoonheid van Jiangxi's landschappen en folklore, maar fungeren ook als een middel om de culturele erfenis te behouden en te promoten.

Wat Wang Ying's werk onderscheidt, is de manier waarop zij de culturele betekenis van Jiangxi verweeft met moderne illustratietechnieken. Het resultaat is een visueel aantrekkelijke uitdrukking van lokale cultuur die niet alleen het verleden eert, maar het ook relevant maakt voor hedendaagse en toekomstige generaties. Haar illustraties dienen als culturele ambassadeurs die liefde en waardering voor Jiangxi's culturele nalatenschap aanwakkeren.

De creatie van de illustratiereeks werd mogelijk gemaakt door de inzet van geavanceerde software zoals Photoshop en Procreate. Procreate werd voornamelijk gebruikt voor het schetsen en creëren van lijntekeningen, terwijl Photoshop werd ingezet voor het inkleuren. De combinatie van beide programma's zorgt voor gedetailleerde en levendige illustraties die de kijker meenemen op een visuele reis door de cultuur van Jiangxi.

Met een resolutie van 3600 x 3600 pixels en een kleurdiepte van 300dpi in RGB-formaat, zijn de illustraties niet alleen technisch hoogwaardig, maar ook perfect geschikt voor commerciële toepassingen en culturele promotie. De trefwoorden die Wang Ying's werk omvatten, zijn onder meer Chinese cultuur, Jiangxi, illustratie, commerciële illustratie, culturele fusie en digitale kunst.

De interactie met het publiek is een essentieel onderdeel van Jiangxi Illustrated. De illustraties zijn ontworpen om waardering voor de cultuur van Jiangxi op te roepen en bewustzijn te creëren voor het behoud van dit erfgoed. Het project, dat begon in december 2022 en voltooid werd in juni 2023, werd tentoongesteld tijdens de afstudeerexpositie van de Northeastern University in China.

De onderliggende onderzoeksinspanningen van Wang Ying richtten zich op het verkennen van de manier waarop moderne illustratietechnieken de waardering voor de lokale cultuur van Jiangxi kunnen versterken en bijdragen aan het behoud ervan. De grootste uitdaging was het vinden van een evenwicht tussen culturele transformatie en het behoud van de essentie van de traditionele cultuur, terwijl de werken toch een frisse en onderscheidende uitstraling kregen.

Wang Ying's Jiangxi Illustrated is een artistieke ontdekkingsreis die de culturele rijkdom van Jiangxi tot leven brengt. De serie is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wang Ying
Afbeeldingscredits: Image #1 : Illustration Wang Ying 2023. Image #2 : Illustration Wang Ying 2023. Image #3 : Illustration Wang Ying 2023. Image #4 : Illustration Wang Ying 2023. Image #5 : Illustration Wang Ying 2023.
Projectteamleden: Wang Ying
Projectnaam: Jiangxi Illustrated
Projectklant: Northeastern University of China


Jiangxi Illustrated IMG #2
Jiangxi Illustrated IMG #3
Jiangxi Illustrated IMG #4
Jiangxi Illustrated IMG #5
Jiangxi Illustrated IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp