XYG Window: Een Moderne Visuele Identiteit Geïnspireerd door Traditionele Kunst en Cultuur

Een Ontwerp van Xinyue Guo

Inleiding

Dit ontwerp, genaamd XYG Window, is geïnspireerd door de oude Chinese literaire zegelstijl en de raamontwerpen van de klassieke tuinen in Suzhou. Het combineert elementen van traditionele kunst en cultuur met moderne esthetiek en functionaliteit. Het doel is om te laten zien dat het mogelijk is om moderne visuele communicatie te creëren op basis van traditionele kunst en cultuur. Dit project is ontwikkeld in samenwerking met het team van XYG Studio.

XYG Window is een visuele identiteit die elementen van de oude literaire stijl combineert met moderniteit. Door de karakters te deconstrueren en de penseelstreken opnieuw te organiseren in de stijl van traditionele zegels, wordt de esthetiek van de klassieke kunst behouden. De decoratieve elementen zijn geëlimineerd om plaats te maken voor moderne eenvoud. Het ontwerp is verfijnd met behulp van de Fibonacci-spiraal, wat zorgt voor een harmonieuze compositie. Op de website worden de yin- en yang-ruimtes gebruikt als navigatie-elementen, waardoor bezoekers worden uitgenodigd om de rijke culturele erfgoed van China te verkennen.

Met behulp van digitale ontwerpen kunnen gebruikers de oorsprong van de visuele identiteit van het merk ontdekken en de website verkennen via de yin- en yang-navigatieknoppen. Op deze manier kunnen bezoekers zich onderdompelen in de rijke culturele erfgoed van China, dat de basis vormt van XYG Studio. Daarnaast zijn er ook tastbare producten ontworpen waarbij gebruikers intuïtief de "Yin" en "Yang" ruimtes kunnen ervaren.

Het project begon in het begin van 2019 in New York en werd in 2022 afgerond. Het werd erkend als een eervolle vermelding in de Core77 Design Awards 2022.

XYG Window is een visuele communicatieontwerp met een sterke culturele identiteit. In de moderne digitale visuele en interface-ontwerpen convergeren verschillende stijlen uit verschillende traditionele culturen naar één universele visuele taal. Hierdoor verdwijnt de visuele diversiteit die voortkomt uit verschillende culturen en geschiedenissen geleidelijk uit het ontwerp van gebruikersinterfaces. Als ontwerpers voelen we de verantwoordelijkheid om deze beperking te doorbreken en de visuele diversiteit in moderne visuele en interactieontwerpen te vergroten. Met dit project hebben we de visuele diversiteit in digitale ontwerpen verrijkt en bijgedragen aan het behoud van onze gedeelde culturen.

Het ontwerp van XYG Window bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Terwijl de moderne ontwerptaal de digitale interface-ontwerpen domineert, hebben we traditionele culturele en artistieke vormen geïntegreerd. Door de Chinese karakters te deconstrueren en opnieuw op te bouwen met behulp van het zegelschrift, hebben we elementen van klassieke esthetiek behouden. Tegelijkertijd hebben we het traditionele zegel vereenvoudigd en verfijnd met behulp van grids en de Fibonacci-spiraal, waardoor het ontwerp een moderne uitstraling krijgt. Voor de gebruikersinteractie hebben we gebruik gemaakt van de positieve en negatieve ruimte (yin en yang in de Oosterse cultuur) om de navigatieknoppen van de website te creëren. Met dit project hebben we een geïntegreerde visuele identiteit en interactieproject gecreëerd voor XYG Studio, waarbij we een sterke culturele identiteit hebben behouden.

XYG Window is een uniek ontwerp dat de brug slaat tussen traditionele kunst en moderne visuele communicatie. Het is een eerbetoon aan de rijke culturele erfgoed van China en biedt tegelijkertijd een eigentijdse en verfijnde uitstraling. Met dit ontwerp laat XYG Studio zien dat het mogelijk is om moderne visuele communicatie te creëren op basis van traditionele kunst en cultuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xinyue Guo
Afbeeldingscredits: Xinyue Guo
Projectteamleden: Xinyue Guo Shang Jiang Sizhe Huang Yueling Lai Yizhang Li Bilan Liu
Projectnaam: XYG Window
Projectklant: Xinyue Guo


XYG Window IMG #2
XYG Window IMG #3
XYG Window IMG #4
XYG Window IMG #5
XYG Window IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp