Oi! Oil Street Art Space: Een Oase voor Kunst en Cultuur

Een Unieke Visuele Identiteit die de Essentie van het Project Weerspiegelt

De 'Oi!'-project heeft als doel een visuele identiteit te ontwikkelen die de kernideeën van het merk weerspiegelt. De naam zelf vervangt de 'L' door een uitroepteken, wat dient als een oproep voor de aandacht van mensen en een visuele representatie van de locatie van het project. De vorm van het logo is ontworpen om het idee van luid roepen om aandacht grafisch weer te geven. Het gebruik van groen als identiteitskleur suggereert dat 'Oi!' een oase is voor kunst te midden van de stedelijke jungle van beton en staal.

“Oi!” - Oil Street Art Space, is gevestigd in het voormalige clubhuis van de Royal Hong Kong Yacht Club. Het opent in twee fasen voor het publiek als een gemeenschapsvrijetijds- en culturele ruimte na revitalisatie en restauratie, inclusief een rood bakstenen historisch gebouw van klasse II met een pannendak en een buitengebied van meer dan 3000 m² met een tweelaags gebouw met respectievelijk een tentoonstellings- en multifunctionele ruimte.

De visuele identiteit van 'Oi!' heeft als doel een onderscheidend en memorabel merk te creëren dat de essentie van het project vastlegt. De toepassingen op omgevingsgraphics en promotiemateriaal bieden bezoekers begeleiding bij het verkennen van alle delen van Oi! en versterken de indruk van Oi! bij het publiek.

De afmetingen variëren afhankelijk van de toepassing van de visuele identiteit, van vlaggenlijnen tot speldjes.

Ontwerpteam:

Opdrachtgever: Art Promotion Office, The Hong Kong SAR

Ontwerpers: Kimhung Choi, Thomas Siu

De visuele identiteit straalt een gastvrije en verbindende sfeer uit naar alle bezoekers en brengt de boodschap over dat het een platform is waar mensen hun dromen in kunst kunnen realiseren en hun creatieve vonk kunnen ontsteken.

De ontwikkeling van het project vond plaats in mei 2022 in The Hong Kong SAR. Voorafgaand aan de transformatie van het historische gebouw van klasse II zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd naar het transformeren van historische panden voor openbaar gebruik en renovatieprojecten van oude architectuur. Na het bekijken van verschillende invalshoeken, wilden de opdrachtgever en ontwerpers het merkbeeld van Oi! weergeven met de visie en missie van Oi! en kunst relevant maken in de gemeenschap. Uiteindelijk kozen we ervoor om de naam als kernelement in het logo te gebruiken, wat het publiek ook helpt herinneren waar het zich bevindt.

De Oil Street Art Space heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze worden geprezen voor het toepassen van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kimhung Choi
Afbeeldingscredits: Kimhung Choi
Projectteamleden: Client: Art Promotion Office, The Hong Kong SAR Designer: Kimhung Choi, Thomas Siu
Projectnaam: Oil Street Art Space
Projectklant: Kimhung Choi


Oil Street Art Space  IMG #2
Oil Street Art Space  IMG #3
Oil Street Art Space  IMG #4
Oil Street Art Space  IMG #5
Oil Street Art Space  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp