Herontwerp van The National Gallery Logo

Visuele Identiteit Die Kunstgeschiedenis Omarmt

Het nieuwe logo van The National Gallery, ontworpen door Meng Chu Huang, is een visuele ode aan de rijke collectie en de kunsthistorische erfenis van het instituut.

De uitdaging om The National Gallery in Londen te onderscheiden van andere nationale galerijen heeft geleid tot een innovatieve rebranding. Meng Chu Huang heeft zich laten inspireren door de indrukwekkende verzameling schilderijen en de behoefte aan een sterkere globale aanwezigheid. Het resultaat is een logo dat niet alleen de collectie van de 13e tot de 19e eeuw weerspiegelt, maar ook de missie van het museum om deze kunst te bewaren en te verrijken.

Het ontwerp van Huang is een afstap van het traditionele typografische logo en introduceert een dubbele "L" omlijsting, bestaande uit zeven lijnen. Dit symboliseert de tijdspanne van de kunstwerken in de galerij en biedt een unieke kijk op de kunstgeschiedenis. Het logo is ontworpen om op te vallen en direct herkenbaar te zijn, waardoor de zichtbaarheid van The National Gallery op internationaal niveau wordt verhoogd.

De realisatie van het logo was een proces van intensief onderzoek naar de geschiedenis van The National Gallery, gevolgd door brainstormsessies en ideevorming. Huang streefde ernaar een logo te creëren dat de waarden en identiteit van de galerij belichaamt. De technische specificaties van het logo vereisen dat het minimaal 0.75 inch breed is, om de herkenbaarheid te waarborgen, zelfs op kleine schaal.

De interactie met het logo is ontworpen om een onmiddellijke herkenning en een blijvende indruk bij het publiek te creëren. Het herontwerp van het logo is een strategische zet om de wereldwijde zichtbaarheid en erkenning van The National Gallery te verbeteren. Het project, dat begon in februari 2023 en voltooid werd in mei 2023, is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan de positionering van een culturele instelling op het wereldtoneel.

Het onderzoek achter het ontwerp benadrukt de historische waarde van The National Gallery en haar onderscheid van andere kunstinstellingen zoals de Tate. Huang heeft ervoor gekozen om de nadruk te leggen op de schilderijelementen in plaats van de architectuur van het gebouw, die minder onderscheidend is. De toevoeging van "London" aan de naam en het verwijderen van "The" is een strategische keuze om de online vindbaarheid te verbeteren.

Het herontwerp van The National Gallery logo is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Meng Chu Huang
Afbeeldingscredits: Meng Chu Huang, 2023
Projectteamleden: Meng Chu Huang
Projectnaam: The National Gallery
Projectklant: Meng Chu Huang


The National Gallery IMG #2
The National Gallery IMG #3
The National Gallery IMG #4
The National Gallery IMG #5
The National Gallery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp