De Inspiratie Achter Sparrow Branding

Hiroshi Kurisaki's Unieke Visie op Corporate Identity

De bekroonde ontwerper Hiroshi Kurisaki heeft een unieke merkidentiteit gecreëerd voor SPARROW, een in Tokio gevestigd reclameproductiebedrijf. Het ontwerp, dat een mus en een pijnboom bevat, is geïnspireerd op een verhaal dat de oprichter van het bedrijf inspireerde.

Hiroshi Kurisaki, een gerenommeerde ontwerper, heeft een onderscheidende merkidentiteit ontworpen voor SPARROW, een reclameproductiebedrijf dat in 2020 in Tokio werd opgericht. Het ontwerp kenmerkt zich door de afbeelding van een mus, de oorsprong van de bedrijfsnaam, met een pijnboom als symbool. Het idee is gebaseerd op een verhaal van een pijnboom die een mus tegen alle kwaad beschermt, een verhaal dat de oprichter van het bedrijf inspireerde. Het vertegenwoordigt de wens dat dit nieuwe bedrijf beschermd zal worden tegen moeilijkheden en gestaag vooruit zal gaan.

Om een set karakteristieke pijnbomen samen te stellen, werd een bloemschikartiest ingeschakeld om een kunstset te creëren die een unieke wereldvisie biedt. In plaats van CG of synthese, geven de daadwerkelijk door de bloemschikartiest geselecteerde pijnbomen en het realistische model van de mus de scène een gevoel van realisme.

Het project begon in de zomer van 2021 in Tokio en duurde ongeveer twee maanden, van schetsen tot fotograferen. Het onderzoek begon met het begrijpen van het verhaal van de oprichting van het merk. Daarna werd er, met de focus op de mus, geanalyseerd aan de hand van verschillende foto's van de mus, onderzocht of het beter was om alleen het gezicht of het hele lichaam te tonen, en werd de houding van de mus specifieker geverifieerd en verder gevisualiseerd door middel van schetsen.

Door de mus als het belangrijkste visuele element te gebruiken, werd er gezocht naar een toon die niet te schattig overkomt. Aangezien het bedrijf meer uitdagingen aangaat, werd er gezocht naar een sterke en serieuze toon die de uitdagingen van het bedrijf overbrengt. Het resultaat van de branding heeft geresulteerd in het aantrekken van jongere en meer getalenteerde werknemers, en het bedrijf heeft nu een kantoor in Shibuya, waar de meest actuele informatie van Japan samenkomt.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HIROSHI KURISAKI
Afbeeldingscredits: Photo By Bird And Insect Ltd.
Projectteamleden: HIROSHI KURISAKI
Projectnaam: Sparrow Branding
Projectklant: HIROSHI KURISAKI


Sparrow Branding IMG #2
Sparrow Branding IMG #3
Sparrow Branding IMG #4
Sparrow Branding IMG #5
Sparrow Branding IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp