Wei Sun Creëert Bekroonde Merkidentiteit voor Tgl

Hummingbird Logo en Brand IP Weerspiegelen de Geest van Verkenning en Nieuwsgierigheid

Wei Sun, een gerenommeerde ontwerper, heeft een innovatieve merkidentiteit gecreëerd voor Tgl, een onderzoeks- en onderwijsplatform voor kinderen. De unieke combinatie van een hummingbird en de letter "T" in het logo, samen met een levendige kleurtaal, brengt een levendige, jeugdige en vriendelijke toon over. Deze creatie heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2023.

De inspiratie voor het ontwerp van het logo komt van de hummingbird, een vogel die bekend staat om zijn nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrang. Door de eerste letter "T" van het merk te combineren met de grafische afbeelding van de hummingbird, wordt de herkenning van het symbool en de merkassociatie versterkt. Het merk IP is gebaseerd op de hummingbird, gecombineerd met het concept van "piloot" voor antropomorfe verfijning en vormgeving om de merkgeest van nieuwsgierigheid en exploratie uit te drukken.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere is de manier waarop het een rijke, interessante en memorabele merkafbeelding creëert met behulp van eenvoudige en pure visuele symbolen. Het merk IP neemt de hummingbird als een figuratieve beeldherinnering en stelt tegelijkertijd een gloednieuw, driedimensionaal karakterbeeld vast. Door de rolwisseling in verschillende scènes, heeft het meer interactie met de kinderen en vestigt het een emotionele verbinding.

Het eenvoudige logo kan worden toegepast op de presentatie van verschillende media. Het merk IP gebruikt de vorm van online vlak of 3D-model om inhoud uit te voeren, en offline gebruikt het metallic verfkleur en harsmateriaal om te realiseren. Het merk IP is offline aangepast als een karakterpop met een hoogte van ongeveer 25 cm.

De uitdaging bij het ontwerpen van dit logo was het opnemen van de hummingbird-vorm in het logo en het bereiken van creatieve expressie. Na herhaalde pogingen en onderzoek werd de eerste letter "T" van het merk uiteindelijk perfect gecombineerd met de hummingbird-vorm, waardoor een uniek logo ontstond dat eenvoudig, interessant en uniek is voor het merk.

Deze bekroonde merkidentiteit is een bewijs van Wei Sun's creatieve genie en technische vaardigheden. Het is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, wetenschap, ontwerp en technologie kunnen worden gecombineerd om een merkidentiteit te creëren die bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Sun
Afbeeldingscredits: Image #1-#5: Designer,Wei Sun,2021 Designer,Mingran Wu,2021 3D modeling renderer,Jiaying Zheng,2021
Projectteamleden: Wei Sun
Projectnaam: Tgl
Projectklant: Wei Sun


Tgl IMG #2
Tgl IMG #3
Tgl IMG #4
Tgl IMG #5
Tgl IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp